Els coloms i els gossos embruten massa

Desembre 8, 2007

Xavier Barberà Moll
Barcelona

La ciutat de Barcelona, i concretament el barri de les Corts, està cada vegada més amenaçada per dues plagues que l’embruten de manera considerable: els coloms i els gossos. Hi ha una gran quantitat de coloms que pul.lulen per tot arreu, incloent-hi els parcs infantils. Per una altra part, el considerable augment de la població de gossos està convertint molts carrers en llocs gairebé instransitables a causa dels orins i les caques d’aquests animals. El problema de les aus no és fàcil de solucionar, malgrat que hi deu haver sistemes per disminuir-ne el nombre. Pel que fa als gossos, els amos són els culpables que provoquin tanta brutícia perquè es creuen els amos de la ciutat i permeten a les seves mascotes voltar per on volen, encara que estigui prohibit. En molts casos sembla que els irracionals siguin ells i no els animals, ja que sovint els deixen deslligats, sense corretja i sense el morrió reglamentari.
El fet més greu, no obstant, és que aquestes persones deixen que els gossos facin pipí on els sembla: fanals, motos, cotxes, façanes, jardins i parterres. Ja no cal dir quan es tracta dels excrements, que en trobem a les voreres, a prop dels arbres i en qualsevol altre lloc, com si la via pública fos un vàter exclusiu per a aquestes bèsties. Només una minoria d’amos de gossos recullen les deposicions, sempre que sigui en un lloc de molt pas i de dia, ja que de nit passen olímpicament del tema. En fi, que és una vergonya. Prou de tants romanços. El senyor alcalde hauria de pensar en aquest problema i oblidar-se de les bicis per aconseguir de veritat una Barcelona neta i higiènica per als ciutadans.

El Periódico
08-12-07

2 Respostes to “Els coloms i els gossos embruten massa”

  1. Raquel Says:

    Perdoni Sr Xavier, però no se si no s’ha fixat, o no s’hi ha volgut fixar que es molta la gent la que recull les deposicions dels seus animals, es clar que també n’hi ha que no ho fan, ei!ja sabem que es molt fácil culpar. Tampoc no se si no ha vist pel carrer la quantitat de papers, llaunes, ampolles, en conlusió “basura”, que les persones llencen al terra, que triplica a les deposicions dels animals, pero a això no hi ha fet referencia! Hi ha tres tipus de persones a Barcelona, les que es queixen per tot, i busquen qualsevol escussa per discutir, les que no fan res, i les que em de soportar les dues parts.
    Miri que comenci l’alcalde a posar mes seguretat en els carrers, i no ha ficar tantes multes tan als conductors, com a les persones que tenen gossos.

  2. Sara Says:

    Sr Xavier, primer de tot amb molt de respecte m’agradaria que no els hi digues bèsties als gossos. Gracies.
    Després, voldria dir-li que no m’estranya que els gossos hagin de fer les necessitats a llocs així, perquè sinó a on ho han de fer. Jo encontres de queixar-me de la manera que ho has fet tu pro pondria que facin uns parcs només per gossos d’aquesta manera estalviaríem les males olors, ja que a Barcelona no hi ha gaires parcs on els gossos puguin fer un passeig adient. En quan les persones si no estan a el parc dels gossos els excrements es poden recollir, però hi ha gent que no ho fa i d’altre si, i en quan l’orina no espot recollir.
    En els coloms deixi’ls estar perquè que hi podries fer matar-los?
    Diem una cosa tampoc embruten tant, més be dit qui embruta més a una ciutat és l’home per si te n’has adonat, deixa la majoria de brutícia.
    Finalment només voldria dir-te que encontres de queixar-te per els gossos i els coloms que embruten queixat de les persones que embruten.


Deixa un comentari