15 joves ocupen una finca amb veïns que són assetjats

Desembre 6, 2007

• El grup recolza així els quatre llogaters que hi queden i reivindica el dret a un pis

• És el quart bloc de Ciutat Vella on s’han instal.lat amb la mateixa finalitat

ROSA MARI SANZ
BARCELONA
Evidentment són okupes, però fugen d’aquesta etiqueta, com de la d’antisistema. Només són, expliquen, joves estudiants o treballadors que estan farts de l’assetjament immobiliari i que s’han anat coneixent en tallers contra el mobbing, manifestacions o reunions sobre el dret a un pis. Per això, ahir van tornar a actuar i una quinzena de membres d’un col.lectiu que porta a terme el projecte denominat Promoció d’Habitatge Realment Públic (PHRP) van obrir les portes de sis vivendes deshabitades de la finca del número 33 del carrer d’Avinyó, un edifici semiabandonat de Ciutat Vella en què els quatre llogaters que queden han denunciat el propietari per assetjament.
Compleixen així el seu doble objectiu: d’una banda, segons va explicar la Sara, una assistenta social que participa en aquesta acció, recolzen els veïns fustigats, i de l’altra, exerceixen el seu dret de tenir una vivenda digna i adequada, com recull l’article 47 de la Constitució, que precisament avui fa 29 anys.
No és la primera vegada que porten a terme una okupació similar. El grup, compost ja per prop de 50 joves, va iniciar la campanya PHRP el maig de l’any passat i des d’aleshores han okupat vivendes als números 6 del carrer d’Amargós; al 13-15 del carrer de les Magdalenes (totes dues al Gòtic), i al 44 del carrer de Tallers (al Raval).

POSADA A PUNT DELS PISOS
Com en aquelles ocasions, a la finca del carrer d’Avinyó els joves han dedicat unes quantes setmanes a posar en condicions els pisos on han decidit instal.lar-se, ja que després de 15 anys tancats estaven en un estat “bastant lamentable”, va explicar ahir el Víctor, un altre portaveu del col.lectiu, carter de professió.
Així, després d’arreglar desperfectes, pintar els sis pisos i deixar-los impecables, els joves començaran a instal.lar-se durant els pròxims dies en aquest bloc de cinc plantes, que des d’ahir a les 13.00 hores ja llueix a la façana un gran cartell, similar al de les promocions de l’Administració, que anuncia que a l’immoble s’està construint “vivenda realment pública”. A partir d’aquesta tarda, i després de tants dies de discret trà- fec, començaran, diuen, a presentar- se al veïnat. “Alguna cosa farem, potser els convidarem a prendre un te”, va comentar la Sara.

El Periódico
06-12-07

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: