Veïns i districte reclamen l’enderroc de l’Ateneu Llibertari de la Verneda

Setembre 16, 2008

El local, propietat de la Tresoreria General, està abandonat i ha tornat a ser ocupat

Clara Ribas (El Punt)

Els veïns de Sant Martí estan cansats de veure buit i sense ús el local del que havia estat l’Ateneu Llibertari de la Verneda i reclamen una solució definitiva per a l’immoble, que torna a estar ocupat des de fa unes setmanes. L’any 2004, la Tresoreria General, propietària del local, va presentar una demanda de desnonament, que va guanyar, contra les persones que l’havien ocupat i n’havien fet l’Ateneu Llibertari de la Verneda. Però fins al cap de tres anys no es va procedir al desallotjament dels membres de l’ateneu. El districte també vol la desaparició del local i requerirà a la Generalitat que hi posi una solució definitiva.

El regidor del districte, Francesc Narváez, dóna ple suport a la petició dels veïns perquè es busqui una solució definitiva al local de l’antic Ateneu Llibertari de la Verneda, situat al carrer de Julián Besteiro, al districte de Sant Martí. Narváez ha assegurat que l’Ajuntament de Districte té la intenció de fer un requeriment a la Generalitat, que és la propietària del local, ja que aquest pertany a la Tresoreria Territorial: «És un problema que fa temps que tenim i que de moment no sembla que avanci. Els requerirem que endeguin el procés d’enderrocament.»

El regidor ha afegit que es descarta completament que el recinte pugui ser utilitzat per a algun altre ús social, ja que, segons ha explicat, les dimensions que té i l’estructura que presenta fan pràcticament inviable que es pugui destinar a usos socials. Així ho consideren també els veïns, que reclamen que l’espai que ocupa l’antic ateneu sigui destinat a zona d’ús públic.


ATENEU EMBLEMÀTIC

L’antic Ateneu Llibertari de la Verneda és considerat pioner del ressorgiment del moviment anarquista barceloní, que va tenir lloc els primers anys de la transició. Construït els anys 60 com a equipament social per als veïns dels 1.001 Habitatges del Tèxtil, després de la mort de Franco va passar a les mans de la CNT, per un contracte verbal que el va convertir en ateneu. El 12 de maig del 2007 va tancar les portes i va ser desallotjat sense més resistència, després d’una lluita legal que va començar l’any 2004 amb una demanda de desnonament que la Seguretat Social va presentar després de molts anys de no interessar-se pel local.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: