Revifa la polèmica sobre les parades de venda d’animals a la Rambla

Mai 20, 2008

Els venedors estan molestos amb l’Ajuntament i les societats defensores dels animals, també.

Rosa Díaz, Barcelona (El Punt)

La polèmica que des de fa anys ha envoltat les parades de venda d’animals de la Rambla torna a revifar, i amb força. D’entrada, l’informe del Col·legi de Veterinaris, ha sortit a la llum pública a mitges, i amb una interpretació per part de l’administració que no ha agradat el col·legi. Per altra banda, el col·lectiu més directament afectat, els venedors, es va assabentar de les conclusions de l’informe per la premsa. I està molest perquè encara no ha rebut cap explicació de l’administració. Per últim, les societats protectores dels animals han tornat a expressar els seus arguments contraris a aquestes parades, que segons ells no compleixen la llei.

El que havia de ser un pas per arreglar el conflicte, el que ha fet és molestar tothom. És evident que a l’Ajuntament no li ha agradat l’informe dels veterinaris, si no, no l’hauria difós amb comptagotes i aportant una sèrie d’interpretacions que no han agradat el Col·legi de Veterinaris, l’autor de l’estudi. Aquest és l’altre col·lectiu molest. Ha fet la feina que li van encarregar però la malinterpreten. El tercer en discòrdia és el col·lectiu de venedors d’animals de la Rambla. És el més directament implicat i afectat en el problema però s’assabenta per la premsa de les conclusions de l’informe. Ja hi està acostumat, però això no treu que s’indigni. Ara espera que l’administració faci el gest de cridar els paradistes per concretar alguna solució a la seva situació. La portaveu d’aquest col·lectiu, Mònica Trias accepta que les parades actuals no són les més adients per als animals. «De fet, quan ens les van imposar ja vam dir que no ens agradaven», recorda. I, «ara que sembla que ja s’ha decidit que podrem continuar la nostra activitat», comenta, manifesta la disposició dels paradistes a remodelar les parades per fer-les més adients a la Rambla, i als animals. «La Rambla s’ho mereix», sentencia.

Això no obstant, reclama en nom del col·lectiu que representa que aquest cop la remodelació de les parades sigui «definitiva».

Hi ha un quart col·lectiu en discòrdia: les societats defensores dels animals, que continuen les seves campanyes en contra d’aquesta activitat a la Rambla. Ahir, l’associació en Defensa dels Drets dels Animals (ADDA) va emetre un comunicat tot recordant que les parades «vulneren la normativa vigent i suposen un greuge comparatiu amb les botigues de venda d’animals de la ciutat». Aquesta entitat diu que «és inexplicable» que es continuï tolerant aquest tipus de negoci a la Rambla, malgrat que incompleix un bon nombre d’articles tant de la llei de protecció dels animals com de les ordenances municipals d’aquest àmbit. Entre aquestes, per exemple, l’espai de què han de disposar els animals per poder moure’s o la prohibició d’exhibir-los al públic als aparadors dels establiments. Aquesta associació ha manifestat que ha reunit 12.000 firmes a favor de la reconversió d’aquests negocis a una altra activitat, i, per tant, de la desaparició dels animals de la Rambla. Aquesta entitat lliurarà aquestes firmes properament a l’Ajuntament de Barcelona.

Deixa un comentari