Un any de govern en minoria a Barcelona

Mai 20, 2008

(El Punt)

A questa setmana es compleix un any de les eleccions municipals que van donar lloc, a Barcelona, a una situació de majories i minories fins llavors mai vista a la ciutat. La decisió d’ERC de no repetir l’experiència del govern tripartit local, presa com a conseqüència del mal resultat dels independentistes, va deixar el govern de Jordi Hereu en minoria, amb l’únic suport del PSC i d’ICV-EUiA. Això ha donat peu que el govern perdi mocions de gran càrrega simbòlica, com la que s’oposa al traçat del TAV dissenyat pel Ministeri de Foment pel centre de la ciutat, mentre que en el dia a dia ha hagut de buscar suports per aprovar els pressupostos del primer any de mandat (els va trobar a ERC) o deixar a la nevera projectes que no estan prou consensuats, com ara el pla de millora del Carmel, rebutjat per l’oposició.

Jordi Hereu i el seu govern són els que més responsabilitat tenen a l’hora de dotar de prou estabilitat el govern per tal que no es paralitzi la ciutat. Això no es fa amb lectures interessades d’uns i altres sobre el reglament municipal, sinó amb diàleg amb les altres forces polítiques que, encara que no siguin govern, representen en conjunt més de la meitat dels barcelonins. L’oposició ha d’actuar també amb responsabilitat, però és el govern d’Hereu qui té com a assignatura pendent que durant els pròxims tres anys el govern pugui funcionar amb més agilitat, estabilitat i eficiència. Més encara amb els temps econòmicament complexos que s’entreveuen en l’horitzó més immediat.
El govern també necessita més iniciativa. La gestió és important però no és un objectiu en si mateix. La ciutat ha de marcar-se a mitjà i a llarg termini uns horitzons econòmics, culturals i socials d’alta volada, que la facin competitiva a escala internacional, i un full de ruta que tothom pugui entendre i seguir. I per a això no calen grans majories, sinó sobretot ambició i lideratge.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: