Un 2% d’idees per reformar la Diagonal

Setembre 22, 2009

Només 25.000 barcelonins han fet arribar els seus suggeriments
Han enviat 150.000 propostes de millora

Virgínia Mascaró (Avui)

El procés participatiu per a la transformació de l’avinguda Diagonal no ha mobilitzat un gran nombre de gent. Des del mes de febrer passat i fins al 21 de setembre hi han participat 25.246 ciutadans, que representa només un 2% de la població potencial que podia fer-ho (els barcelonins majors de 16 anys empadronats a la ciutat). El consistori va fer una important campanya publicitària aquest estiu per incentivar la participació.
“L’objectiu era arribar a un 5% de participació. No ho hem aconseguit, però no s’ha tancat encara el procés, sinó que continua obert fins al dia 30. Esperem que durant les festes de la Mercè pugui arribar fins a un 3% (35.000 ciutadans), va explicar a l’AVUI Ramon Nicolau, delegat de Participació de l’Ajuntament de Barcelona.
Els participants han aportat fins a 150.000 suggeriments per millorar l’avinguda. La majoria ha fet arribar les seves idees a través de les butlletes (23.170). S’ha fet servir menys el correu electrònic (1.473) i el telèfon (603).
“Per una qüestió de proximitat la majoria dels ciutadans que han participat en el procés són de l’Eixample, seguit per Gràcia, Horta-Guinardó, Sarrià – Sant Gervasi i Ciutat Vella. En canvi, n’hi ha hagut menys de Nou Barris, Sant Andreu i Sants-Montjuïc”, va precisar Nicolau.
Pel que fa a les propostes, una majoria coincideix a demanar un carril bici segregat de la calçada i de la vorera, una avinguda accessible i unes voreres laterals més àmplies. Totes les aportacions s’han traslladat a l’Oficina Tècnica de la Diagonal per a la seva valoració i incorporació al projecte. L’Ajuntament s’ha compromès a donar resposta individualitzada per carta a cada ciutadà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: