PSC, ICV i ERC no creuen possible evitar la seminuesa pel carrer

Setembre 16, 2009

CiU i PP demanen que es prohibeixi passejar en banyador i sense samarreta

El Periódico

Els grups de CiU i PP a l’Ajuntament de Barcelona es van quedar ahir sols en la defensa d’una prohibició de passejar en banyador i sense samarreta per la ciutat, com plantejaven els populars en una proposta que, a judici de PSC, ICV-EUiA i ERC, comportaria una «hiperregulació» de difícil aplicació.

Els grups del govern i els seus exsocis d’ERC van coincidir a apuntar la impossibilitat de fixar uns «mínims» d’indumentària a la via pública ja que es tracta, van afirmar, d’un assumpte totalment «subjectiu», encara que van reconèixer que durant aquest estiu s’han pogut veure moltes persones semidespullades passejant per la ciutat com si estiguessin a la platja.

El PP va reclamar a la comissió de Promoció Econòmica que es definissin uns criteris de comportament en la vestimenta, d’acord amb el sector hostaler i institucions representatives, que incloguessin almenys la prohibició expressa de passejar en banyador i sense samarreta, mesures que haurien de quedar recollides en l’ordenança de convivència, informa Efe.

El regidor del PP Xavier Mulleras va afirmar que «s’ha d’evitar que la gent vagi despullada o semidespullada», i en això va dir que el seu grup «coincidia amb el sector empresarial». Les normes, va afegir Mulleras, haurien de servir perquè la Guàrdia Urbana pogués actuar quan es trobés amb persones que les incomplissin. El regidor va insistir que Barcelona «no es pot convertir en una ciutat de turisme de baix cost».

PROCLAMA INCÍVICA / Per la regidora de CiU Maite Fandos, el grup de la qual va recolzar la proposició, el turisme incívic en general ha anat degenerant els últims anys pel fet que a molts portals d’internet, segons va afirmar, es promociona Barcelona com una ciutat d’alcohol barat i moral relaxada. Fandos va mostrar com a exemple una samarreta de record en què s’anima el turista a seguir aquestes pràctiques incíviques.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: