Les obres que es riuen de la gent

Setembre 1, 2009

Feina mal feta – Platges – El ministeri de Medi Ambient va fer aportacions de sorra en plena canícula
Nyap – La voravia del carrer Balmes es va ampliar malament

Maria Favà (Avui)

Ja és sabut, i admès, que les obres urbanes molesten molt a curt termini però quan estan acabades en general milloren la qualitat de vida. Però aquest estiu s’han fet dues obres a Barcelona que clamen el cel; la de les voreres del carrer Balmes i l’aportació de sorra a les platges que s’ha executat en plena temporada de banys i que no es va acabar fins al dia 7 d’agost. S’ha de veure si han millorat alguna cosa però s’han executat de tal mala manera que s’han rigut de la gent que les ha hagut de suportar.

Cada any s’han de refer les platges malmeses pels temporals de llevant de l’hivern i la primavera i s’ha d’aportar sorra nova i a vegades reparar els espigons. L’hivern passat els danys van ser greus i les llevantades del 26 i 27 de desembre van afectar especialment les platges de Barcelona i del Maresme. Les aportacions de sorra s’haurien d’haver acabat al mes d’abril, segons el compromís a què va arribar el ministeri de Medi Ambient amb els ajuntaments afectats. Però els treballs s’anaven ajornant perquè no es trobaven vaixells draga, segons al·legava el govern, que afirmava que tots estaven operant al golf Pèrsic. Al final, l’operació es va executar durant els mesos de juliol i agost, en plena campanya d’estiu, cosa que va provocar molèsties als banyistes, que van gaudir de menys metres de platja i van patir un núvol constant de pols que enfosquia el paisatge. Per acabar-ho d’arreglar, la sorra dipositada gairebé és de color negre, perquè porta molts llims i fa una certa angúnia posar-s’hi damunt perquè no sembla neta. Aquest color de gos com fuig no s’acabarà d’aclarir fins molt avançat l’hivern.

Voravies massa altes

L’altra obra d’antologia és la que s’ha fet al carrer Balmes per eixamplar les voreres. Per anar més ràpid, per estalviar diners o senzillament per manca de professionalitat, les rajoles de la nova voravia es van col·locar damunt dels panots antics. El resultat va ser que en alguns punts el desnivell entre la voravia i el vestíbul de les escales era espectacular. Molts portals van quedar per sota del nivell del carrer i es van haver de posar marxapeus nous per arreglar una mica el nyap. Però els nous marxapeus han fet augmentar de forma considerable el desnivell que hi ha a la part interior de les portes i això ho han notat ràpidament els veïns més ancians, que temen caure.

Ara, a més, caldrà veure què passa quan plogui fort i el pendent del carrer en lloc de desaiguar cap a la calçada, porti l’aigua cap als vestíbuls de les escales. Alguns porters ja estan alerta i preparen barreres amb totxanes i fustes com en temps de les inundacions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: