El pacte del Miniestadi encén els ànims dels veïns

Juliol 31, 2009

Titllen l’operació de ‘pelotazo’ a favor del FCB | No accepten la compensació de terrenys, perquè Barcelona perd sòl per a serveis

Redacció (Avui)

La Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de les Corts va fer pública ahir la seva total oposició al pacte promogut per l’alcalde Barcelona, Jordi Hereu, i els líders dels grups municipals, Xavier Trias (CiU) i Jordi Portabella (ERC) per requalificar el Miniestadi.

Els veïns rebutgen un acord que afecta les Corts i tota la ciutat de Barcelona, perquè elimina 78.000 m2 de sòl per a equipaments. L’acord, a més, s’ha pres sense haver escoltat les entitats veïnals, denuncien. La Coordinadora afirma que “no ha estat rebuda en cap moment per l’alcalde”, segons recull un comunicat que compta amb el suport de la FAVB.

La compensació de terrenys per a serveis a Montcada i Reixac tampoc l’accepten, perquè “és del tot irracional, insostenible i del tot pervers permetre que els ciutadans de Barcelona s’hagin de desplaçar molts quilòmetres per anar a l’escola, a la biblioteca, al metge o a un centre de dia perquè els nostres polítics autoritzen fer pisos on hi hauria d’haver aquests serveis per als veïns”.

En opinió de la Coordinadora, l’acord signat pel PSC, CiU i ERC és una actuació manifestament especulativa, que titllen de pelotazo a favor de l’entitat privada i en contra dels interessos dels barcelonins.
Veïns i entitats de les Corts també denuncien que “el govern d’aquesta ciutat no està legitimat per prendre decisions que hipotequin el futur de la qualitat de vida dels ciutadans de Barcelona”. I finalment, fan una crida a la mobilització ciutadana per acabar amb aquesta “política de malvendre el patrimoni de la ciutat”.

La Coordinadora assenyala que el Pla General Metropolità (PGM), la Carta Municipal de Barcelona i la llei d’urbanisme de Catalunya obliguen a fer un parc o un jardí públic al sòl destinat a equipament que no s’usi per a aquest fi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: