Reconsideració sobre aquests nous tècnics de barri

Juliol 20, 2009

S’havien de crear 73 tècnics de barri i se n’han creat 64. CiU i ERC, l’oposició al Consistori juntament amb el PP, van criticar la mesura. Segons els primers perquè que “no respon a cap criteri tècnic, ni a cap necessitat organitzativa”. Els segons van qualificar de “poc precisa” la iniciativa –“una confusió d’objectius preocupant”– i van lamentar que suposava “un pas enrere” en relació amb el projecte ‘Els barris de Barcelona’ del 2006. A més, van aprofitar per criticar que el pressupost del 2009 per als districtes es redueixi un 1,3% respecte al del 2006.

Malgrat les crítiques i la disminució de pressupost, els 64 tècnics de barri ja tenen la seva plaça. Com no podia ser d’altra manera en el context d’un govern que té com a premissa tirar milles sense por perquè al final tot surt més bé que malament però la qüestió és no deixar de fer i que sigui el que els astres vulguin. Tots els tècnics de barri són funcionaris de l’Ajuntament que han ascendit. El discurs oficial de l’Ajuntament que els mitjans donen a conéixer sense manies és que aquesta figura està completament apolititzada. La seva funció bàsica serà “fer d’enllaç entre la ciutadania i el Districte; ser qui transmeti totes les angoixes, propostes, queixes i demandes de les entitats i veïns al Districte i alhora transmetre al barri tota la informació municipal. Hauran d’impulsar processos participatius, dinamitzar el moviment associatiu, vetllar pel bon manteniment de l’espai públic…”. Que bonic, no s’entèn com no n’hi ha més, en podria haver un per cada cent ciutadans i que alhora servissin de millor amic; en una ciutat tan plena de solitaris com Barcelona farien una funció social més que remarcable.

A veure com funciona tot plegat. Potser d’aquí a uns dies tots els ciutadans rebem una carta de presentació del tècnic que ens pertoca convidant-nos a compartir les nostres angoixes i inquietuds. A veure com les nostres demandes arriben, canalitzades pels benaurats tècnics de barri, als polítics competents de torn. A veure si hi ha respostes.

El que resulta curiós és no saber a quina necessitat respon la creació d’aquesta nova partida al pressupost municipal i quan costa això cada any. Costa de creure la imparcialitat política que a l’hora de la veritat tindran aquests tècnics sense dubtar que ells, com a persones, poden perfectament ser imparcials. Amb tot, felicitem als funcionaris ascendits i esperem que la seva feina tingui una bona base i que, gràcies a ells, Barcelona es converteixi en la ciutat que a tots ens agradaria que fos i que ara per ara no sembla ser.

Anuncis

Una resposta to “Reconsideració sobre aquests nous tècnics de barri”

  1. Sonia Says:

    Como puedo saber el nombre de estos tècnicos, y a los barrios que peretenecen. Gràcias. Sonia


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: