Nyap a Balmes

Juliol 20, 2009

Les obres de millora han elevat el nivell de la vorera per damunt de l’entrada de força edificis
Davant d’una casa l’Ajuntament hi ha posat totxanes perquè no hi entri l’aigua

Maria Favà (Avui)

Les esperades obres del carrer Balmes per eixamplar les voreres són un nyap. És el que lamenten els veïns del carrer un cop acabat el tram ja eixamplat d’Aragó a Mallorca, pel cantó Llobregat. En lloc de treure el paviment antic i substituir-lo pel nou, els paletes han tirat pel dret i han col·locat els panots nous sobre els vells. El resultat és que la voravia ha quedat més alta que algunes de les entrades dels edificis.

El tram que ha quedat pitjor és entre València i Mallorca. A l’edifici que fa cantonada amb aquest últim carrer han hagut de col·locar-hi una torre de totxanes per evitar que entri l’aigua dins del vestíbul. A la casa que ve a continuació, una gran obertura de la planta baixa ha quedat uns vint centímetres per sota del nivell actual del carrer.

Marxapeus afegits

A la majoria dels edificis d’aquest tram s’han hagut de col·locar peces de marbre noves al marxapeu de les portes d’entrada de les cases, per aconseguir que quedin, com a mínim, al mateix nivell del carrer.

L’empresa municipal Proeixample, que és la que dirigeix les obres, assegura que l’anomalia de la diferència d’alçades ja s’ha solucionat col·locant marbres nous. Expliquen que l’errada va passar perquè és un carrer en què els portals tenen alçades diferents i que les voreres noves s’havien d’unificar i fer-les inclinades cap a la calçada perquè puguin desaiguar.

Les voreres del carrer Balmes, en el tram que va de la Diagonal al carrer Aragó, s’amplien fins als 4,6 metres, el doble del que feien. Les obres van començar a l’abril, està previst que s’acabin al desembre i tenen un pressupost de 3,8 milions d’euros. Durant el mes d’agost s’asfaltarà la calçada.

Per poder eixamplar les voreres, s’eliminarà un carril de circulació. En quedaran quatre: un de reservat per al bus i els taxis, i tres per als vehicles privats. Ara la secció de la calçada té 15 metres i passarà a tenir-ne 10,80, com la majoria dels carrers de l’Eixample. També s’eixamplaran les cantonades per als vianants fins a 5,60 metres.

El carrer Balmes erà una de les vies emblemàtiques de la ciutat, però amb els anys s’ha convertit en una via ràpida exclusiva per al trànsit, i és, comercialment, molt poc atractiu. Té les voravies estretes i, a més, estan molt malmeses perquè feia uns deu anys que no s’hi havia fet cap intervenció.

Amb l’ampliació es podran posar marquesines a les parades d’autobusos, que ara només tenen un pal de senyals. També està previst plantar-hi arbres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: