L’alcalde Jordi Hereu rep avui els 64 tècnics de barri que començaran a treballar al setembre

Juliol 20, 2009

La seva funció serà actuar com a interlocutors entre els veïns i l’ajuntament

Rosa Mari Sanz (El Periódico)

Estan cridats a ser, va assegurar al seu dia l’alcalde Jordi Hereu, les «antenes, ulls i orelles de l’ajuntament». Són els tècnics de barri, una nova figura administrativa creada per fer d’interlocutor entre els veïns i el consistori. O sigui, faran que les queixes o dubtes dels ciutadans no es quedin a sobre d’alguna taula o que les respostes municipals no s’eternitzin. Quatre dels 64 funcionaris que han estat triats per a això entre els 114 que es van presentar al concurs van explicar a aquest diari com afronten la seva tasca i en què consistirà, i alhora van reconèixer tenir algun dubte sobre certs aspectes que es trobaran a partir del dia 1 de setembre, que és la data en què debutaran.

Però abans que res, van voler deixar clara una crítica que han rebut per part de l’oposició, en particular de CiU, que els titlla de «comissaris polítics» del municipi. «Quan ho vaig sentir per primera vegada vaig riure. És un comentari fet des del coneixement que no és veritat. Nosaltres estem compromesos tècnicament, no políticament. Som persones que estarem a disposició de la gent», va afirmar Marta Isbert, funcionària des del 1992 i que ara serà la tècnica de dos barris, la Font d’en Fargas i la Clota (Horta-Guinardó). El seu homòleg a la Bordeta (Sants-Montjuïc), Josep Cuadras, que és a l’ajuntament des del 1982, va ser menys benèvol: «És una falta de respecte a la nostra professionalitat. Hem passat un concurs amb un alt nivell de formació i d’experiència personal, i per això parlar de comissari polític és molt ofensiu».

Ciutadans i entitats
Aclarit això, divendres, en un descans del curs de formació que van seguir els 64 funcionaris que avui rebrà l’alcalde Jordi Hereu, van passar a explicar la seva funció. «No serà una figura homogènia, cada barri té les seves peculiaritats. En alguns casos hi haurà temes que ens comentaran de forma individual els veïns, i en altres, amb un teixit associatiu més fort, recollirem sobretot peticions d’entitats», va afirmar Victòria Santafé, adscrita a Trinitat Vella (Sant Andreu). I va afegir que no partiran de zero, perquè aquesta tasca ja es fa des dels districtes, però ara s’hi centralitza.

A més d’actuar com a interlocutors i recollir suggeriments o queixes dels veïns, la missió d’aquests agutzils de barri, que treballaran colze a colze amb la Guàrdia Urbana o amb sectors com els serveis socials, medi ambient i educació, serà la de «detectar problemes i proposar millores per aconseguir canvis», va comentar Pilar Moros, que donarà la cara a Horta i dependrà del gerent del seu districte, com cada tècnic de barri ho farà del seu.

I si un veí té un problema, ¿com hi contacta i on es dirigeix? Aquesta encara és una pregunta sense resposta, perquè encara s’està definint en quin equipament de cada barri s’instal•laran. En l’aire queda també una inquietud que va verbalitzar Isbert: «Nosaltres som la cara, però la clau serà que hi hagi una bona rereguarda. De poc servirà la nostra figura i la nostra feina si després no hi ha una resposta efectiva per part de l’Administració».

Del que sí que estan convençuts és que, en definitiva, «s’estan humanitzant els barris al posar una persona a peu de carrer», com va considerar Cuadras, que va comparar aquesta novetat amb una altra que va viure el 1982 al crear-se amb cert recel la xarxa de centres cívics, uns equipaments que avui no qüestiona ningú.

Anuncis

Una resposta to “L’alcalde Jordi Hereu rep avui els 64 tècnics de barri que començaran a treballar al setembre”


  1. Hola,el meu comentari sobre els nous técnics debarri es aviam si així els convenço,per fer unes scales mecániques a la plaça de vallvidrera per anar a buscar el funi i que seria de gran ajuda per la gent grant com jo mateix (74 anys) i que després d enviar com 8 ó 10 solicituts al respecte no hi lograt res al respecte.Aviam si ara n hi-aurá m’es sort.Espero veureles avans de anarmen al altre barri.Gracies


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: