Les Glòries, deu estius de grues i màquines

Juliol 18, 2009

L’enderroc va començar el 2008 però l’anella no anirà a terra fins al 2012 COMERÇ · Nova polèmica municipal pels ajuts als afectats

(Avui)

La plaça de les Glòries patirà una profunda transformació. Les actuacions iniciades fa uns mesos duraran anys, ja que l’anella no anirà a terra fins al 2012 i els equipaments projectats a la zona es podrien acabar una dècada després de l’inici de les obres. El novembre del 2008 es van acabar de retirar els murs del tortell elevat i les tasques de condicionament de la part de sota de l’anella viària s’han prolongat fins aquest mes de juliol, en què està previst que els autobusos i els taxis puguin circular-hi per sota. “Actualment s’hi està ajustant la fase semafòrica i comprovant que els autobusos hi puguin fer els girs, i entrarà en servei aquest juliol”, va explicar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado. L’objectiu de la mesura provisional és millorar la velocitat mitjana del transport públic en una zona que estarà en obres no només aquest estiu, sinó molts d’altres.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va posar la primera pedra del Museu del Disseny a finals de juny; aquestes obres, a la part sud de la plaça, avancen a preu fet i estaran enllestides a finals del 2011. Serà la primera obra de l’entorn que s’acabarà. Molt aviat està previst que es posi la primera pedra dels nous Encants.

Desviament del trànsit

Es preveu que el nou mercat estarà acabat el 2012 i que aleshores ja s’hi podran traslladar totes les parades dels Encants. Això alliberarà el solar que ocupen ara, que es farà servir per al desviament del trànsit que circula pel tambor elevat, que s’enderrocarà. Els carrils d’entrada i sortida de Barcelona s’han de soterrar i a sobre s’hi farà la nova plaça. Aquest serà el pas més complex d’una gran obra de remodelació urbanística per a la qual no hi ha data exacta de finalització, tot i que es podria enllestir en un termini d’entre set i deu anys. L’obra afecta veïns i conductors, però no tant els comerços.

Precisament ahir l’Ajuntament de Barcelona va aprovar que el govern municipal negociï amb l’Estat un fons que compensi els comerciants afectats per les obres del TGV. L’aprovació es va fer a la comissió d’hisenda a partir d’una proposició de CiU que va tenir el suport de tota l’oposició (PP i ERC). El bipartit no se sent obligat a dur-ho a terme i sempre ha descartat rescabalar els botiguers afectats per obres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: