La platja de Barcelona, en obres en ple juliol

Juliol 11, 2009

L’Ajuntament admet que el ministeri encara ha d’acabar l’aportació de sorra prevista
Mentre es reposa l’arena, es prohibeix el bany

Maria Favà (Avui)

Algunes platges de Barcelona estan en obres en plena campanya d’estiu i la previsió, segons l’Ajuntament, és que encara continuïn empantanegades una setmana més. Les molèsties per als banyistes són palpables; menys metres de platja i un núvol constant de pols que enfosqueix el paisatge.

Les aportacions de sorra per reparar els danys dels temporals dels dies 26 i 27 de desembre s’haurien d’haver acabat el mes d’abril, segons el compromís a què va arribar el ministeri de Medi Ambient amb l’Ajuntament.

Aquesta setmana un portaveu del ministeri va assegurar a l’AVUI que l’aportació de sorra a les platges de Barcelona ja s’havia acabat. Ho afirmava el mateix dia que una gran draga ancorada davant de la platja del Bogatell obligava a tenir tancada la major part d’aquesta zona mentre els frustrats banyistes s’ho miraven des del passeig.

L’aportació de sorra a Barcelona va començar per la Barceloneta la vigília de Sant Joan. Aquí s’han posat 146.000 metres cúbics de sorra. Els treballs van continuar després per la platja del Bogatell, on se n’han de posar 80.000 metres cúbics. A la platja de Llevant en calen 64.000 metres més. L’aportació de sorra a la Barceloneta, que ja s’ha acabat, la va autoritzar ahir el consell de ministres. En aquesta platja s’han de reparar també els espigons i reposar el mobiliari urbà, i tota l’operació està pressupostada en 2,5 milions.

Mig milió de metres cúbics s’han aportar també a les platges de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, el Masnou i Montgat. La sorra que es diposita es quasi negra, perquè porta molt llims.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: