Els veïns de Vallvidrera, indignats per l’enderroc de la masia de Can Pujades

Mai 9, 2009

(El Punt)

El districte diu que l’edifici, enmig del Parc Forestal, no estava protegit i que el seu estat era ruïnós

Barcelona Els veïns de Vallvidrera van fer sentir la seva indignació, provocada per l’enderroc de la masia de Can Pujades dimarts d’aquesta setmana, en el ple del districte de Sarrià-Sant Gervasi de dijous. Els membres de la gestora de l’associació de veïns de Vallvidrera lamentaven que el districte hagués decidit tirar a terra aquesta propietat propera al pantà fent cas omís de les peticions de l’entitat de buscar-hi un ús social. La regidora del districte, Sara Jaurrieta, va explicar que s’havia decidit enderrocar Can Pujades després que diferents informes tècnics asseguressin que la masia no estava protegida i alertessin que el seu estat era ruïnós.

Pel portaveu de la gestora de l’associació de veïns de Vallvidrera, Gerard Gual, «hi ha un valor que va més enllà que les proteccions del patrimoni arquitectònic, és el valor sentimental». La masia de Can Pujades –situada al camí de la Múrgola, prop del pantà de Vallvidrera– tenia 300 anys i els veïns havien fet arribar al districte la seva intenció de buscar algun ús social per a aquest edifici. «Hi havia molts veïns il·lusionats pensant què es podria fer a Can Pujades; una de les opcions era fer-hi horts urbans», explicava Salvador Ferran, que també és membre de la gestora.

L’enderroc de la masia de Can Pujades, a Vallvidrera, va centrar molts moments del debat del districte de Sarrià-Sant Gervasi. La regidora del districte, Sara Jaurrieta, va deixar clar que «hi ha elements patrimonials que val la pena treballar perquè no caiguin en l’oblit». Però aquest no és el cas de Can Pujades, ja que «la masia no tenia cap valor arquitectònic, el seu estat era ruïnós i, a més, estava dins una zona forestal». Jaurrieta va haver d’escoltar alguns xiulets del públic durant la seva intervenció. L’exposició del govern del districte va ser rebatuda pel regidor de CiU Carles Esquerra, que va recordar que «la caseta del guarda també està en un espai forestal i, en canvi, es dediquen diners del fons Zapatero per restaurar-la».

El president del districte, Joan Puigdollers, que també és de CiU, va voler acabar el debat donant la seva opinió: «M’ha ferit personalment que davant de la petició dels ciutadans d’aturar l’enderroc l’Ajuntament s’hagi afanyat a tirar la masia a terra.» «M’agradaria que en altres coses l’Ajuntament també s’afanyés tant», va concloure.

Més àrea verda
Els veïns de Sarrià van aprofitar el ple del districte d’aquesta setmana per reiterar una petició que ja havien fet en l’últim ple i les audiències públiques anteriors: volen que s’ampliï l’àrea verda. El president de l’associació de veïns de Sarrià, Santi Latorre, va exposar la necessitat d’ampliar algunes de les zones limítrofes. Latorre voldria que s’ampliés als carrers de Foix, ronda de Dalt, Via Augusta i Margenat. La regidora del districte, Sara Jaurrieta, va dir que recollia la petició dels veïns i va assegurar que transmetria les seves demandes a la casa gran. Però, per si de cas, va instar els veïns a donar a conèixer les seves necessitats per escrit a la regidora de Prevenció, Mobilitat i Seguretat de l’Ajuntament, Assumpta Escarp. «El consistori valora positivament les demandes dels veïns», deia Jaurrieta.

D’altra banda, Jaurrieta també va contestar als que es queixaven que alguns carrers eren ara d’ús exclusiu per a vianants, com ara el de l’Avió Plus Ultra. Per la regidora del districte, «els carrers de vianants comporten un greuge amb els cotxes que s’intenta compensar amb altres actuacions».

Anuncis

5 Respostes to “Els veïns de Vallvidrera, indignats per l’enderroc de la masia de Can Pujades”

 1. Joan Says:

  visca vallvidrera!

 2. Salvador Says:

  Una vergonya el que ha fet amb aquesta masia de 300 cents anys del antic poble de Vallvidrera . El districte i la seva regidora Sara Jaurrieta d’esquenes a la gent del poble, sense el més mínim escrúpul , ni decència democràtica i manipulant l’informació.
  Tot el patrimoni de Vallvidrera esta en estat ruïnós.la seva església Santa Maria de Vallvidrera també l’antic convent de Valldonsella

  Barcelona no estima al poble de Vallvidrera


 3. Desde “Barcelona apesta” os damos nuestro apoyo y denunciamos el caso para que no se olvide.

 4. Damià Says:

  No oblidarem mai el que heu fet amb Can Pujades!!! Mai!!!!

 5. Damià Says:

  Vallvidrera poble independent!!! Barcelona no ens estima… i nosaltres tampoc.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: