Montjuïc torna a unir PSC i PP

Abril 25, 2009

(avui)

Els dos grups mantenen que Defensa estigui al consorci del Centre per la Pau
CiU, ERC i ICV-EUiA rebutgen la tutela del govern central

El polèmic idil·li entre socialistes i populars, que permet que Defensa continuï al castell de Montjuïc a través de la seva participació preeminent en el consorci del Centre per la Pau, es va tornar a posar ahir de manifest al ple quan PSC i PP es van tornar a unir per rebutjar una proposició de CiU que tenia el suport d’ERC i ICV-EUiA que reclamava la cessió “plena i sense condicions” del castell a la ciutat.

De res van servir els arguments dels dos grups de l’oposició, als quals es va afegir el soci de govern de Jordi Hereu, rememorant la sinistra història de la fortificació per convèncer l’alcalde que rectifiqui i reclami al govern del PSOE la revocació de l’ordre de José Bono que manté la presència “anacrònica” dels militars al castell.

Govern i oposició van repetir els arguments que ja es van sentir a l’última comissió de presidència, en què es van aprovar els estatuts del consorci, que col·loquen el president de la Generalitat en un rang inferior al representant del ministeri. Des del grup de CiU, el seu president, Xavier Trias, va recordar que Joan Clos es va negar sempre a assumir una gestió tutelada per Madrid i va acusar Hereu de “falta de sensibilitat” i d’estar sota les ordres del PSOE. Trias també va criticar que l’alcalde hagi tirat endavant el Centre Internacional per la Pau sense comptar amb el parer d’entitats pacifistes, dels grups polítics i de la Generalitat.

El mateix va fer el president del grup municipal d’ERC. Jordi Portabella va recórrer a la memòria històrica per recordar que, tret de l’època republicana, el castell sempre ha estat utilitzat per l’exèrcit espanyol per controlar la capital de Catalunya, i va reclamar la derogació de la llei del 1960. Portabella va afegir que acceptar-ho és convertir Barcelona en una “capital de província” i, rememorant la Ilíada i la guerra de Troia, va recomanar a Hereu que “desconfiï dels regals dels grecs”.

Les crítiques del president del grup d’ICV-EUiA van ser més matisades. Ricard Gomà va evitar qüestionar Hereu i es va limitar a criticar la presència de Defensa en el consorci. “Barcelona es mereix tenir un Centre per la Pau sense imposicions de l’Estat ni captiu d’una concepció de pau derivada de la llei de defensa nacional”, va manifestar.

A l’altra banda, PSC i PP mantenien el seu pacte a la basca. Mentre que el popular Alberto Fernández recordava el paper de l’exèrcit com a “garant de la pau i de la democràcia”, el primer tinent d’alcalde del PSC, Carles Martí, defensava l’acord amb el govern central i concentrava en CiU la seva artilleria dialèctica acusant-los de “partidistes i incoherents”.

Una resposta to “Montjuïc torna a unir PSC i PP”

  1. JORDI FLORES CAÑADAS Says:

    Es irrelevante y anti natural que defensa, el ejercito, o cualquier estamento militar este asociado a algo tan vulnerable como la paz. Solo bastaria con repasar un poco de historia y sin ir muy lejos la del propio castillo de Montjuïc y el papel que en el han jugado los militares y su siniestra presencia. Porfavor cuanto mas lejos esten del consorci del Centre per la Pau será millor.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: