Mig miler de veïns porten la protesta per la pujada dels preus públics a la plaça de Sant Jaume

Març 25, 2009

Les entitats reclamen polítiques socials per sortir d’una crisi que no volen pagar.

(El Punt)

«Prou d’abusos als nostres barris.» Aquesta és la consigna que més de mig miler de representants veïnals de 23 federacions van repetir ahir a la plaça de Sant Jaume en una altra protesta per denunciar l’increment per sobre de l’IPC d’impostos i taxes municipals i preus dels serveis bàsics. El president de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc), Joan Martínez, va afirmar que cal unir-se per fer propostes per sortir d’una crisi que «els veïns no han generat ni volen pagar».

Les entitats veïnals van tornar a sortir al carrer per exigir a les administracions «un control social de la crisi» i, per tant, «la revisió i negociació amb les organitzacions veïnals i socials els increments desmesurats dels serveis bàsics», com ara l’electricitat, el transport públic i el subministrament d’aigua. A més, van denunciar que les taxes i impostos s’han incrementat un 4,5% de mitjana, xifra que triplica l’IPC de final d’any, situat en un 1,5%. «No estem en contra de pagar impostos, però creiem que ara, amb la crisi, no és el moment d’apujar-los», deia Martínez abans d’alertar de l’empobriment de moltes famílies i de demanar als ajuntaments que creïn un fons social per protegir-les i que «redefineixin els pressupostos». El president va demanar a la Generalitat i a l’executiu estatal que protegeixin els veïns de les accions de les empreses privades i que reforcin les polítiques socials.

En la concentració, que començar a les set del vespre i es va allargar una hora, es van reunir representants veïnals de ciutats com ara Badalona, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Gavà i Sabadell. Els veïns van assegurar que les accions de protesta no s’aturaran. En el marc de la campanya, la Confavc s’ha reunit amb la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: