Les reformes del 22@ tornen a assetjar veïns i empreses

Març 25, 2009

Diversos ciutadans denuncien greus danys estructurals a les seves finques
Les obres acumulen quatre mesos de retard i no s’acabaran fins a finals d’any

Cristina Garde (Avui)

Les obres del 22@ han acorralat novament centenars de veïns i amenacen més de 30 negocis i uns 300 treballadors. Aquesta vegada, la reforma dels carrers de Ramon Turró i Ciutat de Granada, que acumula quatre mesos de retard, ha convertit sis illes de cases en una ratera plena de tanques, desnivells i voreres aixecades. Set carrers han quedat impracticables. En alguns edificis, a més, han aparegut esquerdes. L’any passat, les obres del districte tecnològic ja van provocar una onada de queixes al carrer de Llull.

Els treballs, que van començar l’abril del 2008, s’havien de realitzar en tres fases. No obstant, un cúmul d’imprevistos ha motivat que les dues últimes s’executin al mateix temps. D’aquesta manera, asseguren des del districte de Sant Martí, “s’evita crear més molèsties als veïns”, que, tot i així, se senten desprotegits i assetjats.

L’empresa Ginés de Dios, per ex- emple, de subministraments per a la construcció, no pot efectuar la càrrega i descàrrega. “A vegades, ni els clients poden esperar el carretó del material, perquè a les sortides sempre hi ha un camió de la constructora aparcat”, es queixa Miquel Sánchez, portaveu de la Plataforma d’Usuaris de la Via Pública.
L’associació, que vetlla per la seguretat i el manteniment dels carrers, ha rebut una llarga llista d’empreses afectades i ha decidit pressionar els responsables de les obres. Ha fet arribar una carta a l’alcalde Jordi Hereu, una altra al president del 22@, Jordi William Carnes, i una tercera al regidor del districte Francesc Narváez.

FALTA D’INFORMACIÓ
A la carta, la plataforma assegura que a molts negocis, com el taller de planxisteria de Ramon Turró, no se’ls ha avisat degudament. Des del districte, però, asseguren que van notificar l’inici de les obres amb antelació i que n’han anat informant del desenvolupament mitjançant cartells.

Els veïns també es queixen que les vibracions que provoquen els trepants han causat greus danys estructurals a diverses finques. És el cas de l’empresa gràfica Apser, amb tres tallers a la zona, tots bloquejats. El propietari, Arturo, diu que les vibracions superen “fins a 21 vegades el nivell permès” i que les seves màquines d’impressió no funcionen quan els trepants fan vibrar tot el carrer.

De fet, la constructora que realitza l’obra reconeix que en alguns edificis han aparegut esquerdes i que aquesta ha estat una de les causes del retard de la reforma. Per això, avisen al districte, celebren reunions periòdicament amb l’Associació de Veïns del Poblenou, l’entitat que vehicula les queixes.

Així, doncs, la reforma dels dos carrers, que també afecta els passatges de Masoliver i Mas de Roda i els carrers de Roc Boronat, Llacuna i Badajoz, acabarà a finals d’any, en lloc d’acabar al setembre. Aleshores, asseguren molts propietaris, més d’un negoci haurà hagut de tancar.

Anuncis

Una resposta to “Les reformes del 22@ tornen a assetjar veïns i empreses”

  1. pedro Says:

    el 22@ es un prollecto del consistorio donde
    la seguridad predomina por su ausencia haciendo pensar que esto les interesa para devaluar los barrios afectados


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: