Foment i l’Ajuntament de Barcelona acorden finançar la Sagrera amb fons de l’Estatut

Març 17, 2009

La ministra Álvarez i l’alcalde Hereu han arribat al pacte després de reunir-se avui a Madrid

(El Periódico)

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, han arribat avui a un principi d’acord perquè el finançament de l’estació de l’AVE a la Sagrera (Barcelona) procedeixi de les inversions de l’Estat a Catalunya previstes a l’Estatut.

En roda de premsa després de la trobada, el secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, ha assenyalat que el fet que s’hagi posat a sobre de la taula “una via d’acord” no significa que estigui tancat ja que encara s’ha de conèixer l’opinió de la Generalitat.

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha defensat recentment aquesta via de finançament per a la Sagrera, donat que la iniciativa privada no podrà obtenir, com estava previst en principi, les plusvàlues suficients de la gestió dels terrenys inclosos en l’operació.

Uns tres mesos per a la redacció del projecte

“En la situació immobiliària en què ens trobem la gestió dels sòls no generarà els recursos suficients”, ha recordat Morlán. Infraestructures aporta 134 milions d’euros i es fa càrrec d’actuacions addicionals per 247 milions.

Morlán ha dit que està previst que la redacció del projecte finalitzi en dos o tres mesos, de manera que si es confirma aquesta via de finançament i es produeix el seu encaix “tècnic i jurídic” les obres podrien iniciar-se aquest any.

Treball conjunt de les administracions
Per la seva part, Hereu ha explicat que en la reunió s’ha establert la necessitat d’articular un grup de treball que “analitzi i limiti l’impacte de l’obra”, que va tenir una determinada valoració en el seu moment i que, segons fonts del Consistori, podria arribar ara als 600 milions d’euros.

El batlle ha constatat “la disposició del Ministeri de Foment de tirar endavant el projecte” i encaixar-lo en la futura planificació de les inversions que l’Estat hagi d’executar a Catalunya, en virtut del que està establert en la disposició addicional tercera de l’Estatut.

El que resta ara, ha dit Hereu, és el treball conjunt entre les tres administracions implicades per tirar endavant “aquesta important infraestructura per a Barcelona i Catalunya”.

Pròxima reunió

Per Morlán, en la reunió d’avui s’han marcat els passos que cal fer d’ara endavant perquè la licitació del projecte es porti a terme sense demora. A la trobada, ha indicat, n’hi seguirà una altra, que tindrà lloc “aviat”, entre les tres parts que, segons ha dit, “a més d’amics” són “socis institucionals”.

Ha afegit que el primer serà redactar el projecte “per saber de quant” s’està parlant i ha subratllat que són la Generalitat i el Ministeri d’Hisenda els que han d’arribar a acords sobre com es portarà a terme el finançament plurianual del projecte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: