LA NECESSITAT DEL BARCELONA 3D

Març 8, 2009

(Editorial)

L’any que ve Barcelona tindrà una eina que permetrà veure la ciutat en tres dimensions a través d’Internet. Això vol dir que tothom qui vulgui es podrà passejar pels carrers i places de la ciutat i veurà en imatges virtuals el recorregut que triï. El projecte l’està desenvolupant Barcelona Media, un dels centres del sector més rellevants d’Europa i en el que participa l’Ajuntament de Barcelona.

El projecte i la idea són bons per ells mateixos ja que el producte servirà per vendre la ciutat a l’exterior i internament diuen que serà una eina pels serveis municipals com per exemple els bombers, que abans d’anar a apagar un foc miraran quines són les característiques de la casa que crema. A més es podrà accedir a informació addicional com el nombre de pisos dels habitatges i fins i tot es podrà entrar a dins d’edificis singulars.

El Patronat de la Fundació Barcelona Media està compost per membres de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona, de la Universitat Pompeu Fabra i d’altres universitats i empreses de presitigi. Aquest projecte concret és un encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, i és, de ben segur, un projecte immensament car (fins i tot es farà servir informació de vols aeris dotats d’escàners amb tecnologia làser…). Més d’un milió d’euros? Estaria bé saber-ne el pressupost per jutjar amb més lucidesa la idoneïtat de desenvolupar-lo justament ara. A més és un producte que si no està molt ben fet i actualitzat no servirà per res. Per altra banda, seria curiós saber qui serà que l’elaborarà. Moltes empreses de comunicació estan patint la crisi i caldria conèixer si aquest gran pastís es repartirà entre les empreses del sector o si Barcelona Media s’ho embutxacarà tot.

Tot està ben pensat, és evident, i res serà il·legal, òbviament, però és correcte? No se n’ha fet massa ressó a nivell mediàtic, és clar, perquè aquestes despeses capricioses fan certa angúnia als polítics de torn. L’alcalde, a la roda de premsa de presentació, va dir que gràcies al Barcelona 3D els ciutadans es podran passejar virtualment per la seva ciutat. Amb la seva clarividència es nota que és conscient de la necessitat del projecte.

Anuncis

4 Respostes to “LA NECESSITAT DEL BARCELONA 3D”

 1. Jaume Says:

  M’agrada la manera com ataqueu el tema de Barcelona en 3D. Ja no és la idoneïtat, és el com… tot sembla tacat a Barcelona!

 2. andres Says:

  Eres un editorialista duro, pero me parece que hoy la tocas… No hay suficiente con hacer las cosas correctamente. Hay que hacerlas bien.

 3. Tito Says:

  El cert és que Barcelona en 3D ja la etnim quan sortim al carrer. M’hi heu fet pensar a l’hora de decidir què és prioritari. I ara segur que això no ho és. Per dert, seguiu així, que la feina que feu és molt bona per als que ens estimem la ciutat.

 4. jaume Says:

  No es tan duro, Andrés! Más deberia serlo…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: