CiU exigeix la Sagrera sense treure diners de l’Estatut

febrer 24, 2009

Quim Torrent (Avui)

Que l’estació de la Sagrera no hipotequi les obres que s’havien de finançar amb els diners provinents de la disposició addicional tercera de l’Estatut. Amb aquest objectiu, Convergència i Unió va demanar ahir al govern que rectifiqui i reclami a l’Estat els recursos necessaris per tirar endavant les obres, al marge de l’Estatut. El diputat Josep Rull va assenyalar que els recursos de l’Estatut ja tenen les obres assignades, entre les quals no hi ha la construcció del triangle ferroviari de la Sagrera.

En realitat, el govern té aprovat l’anomenat pla Catalunya, que és el llistat de les actuacions prioritàries que ha de realitzar l’Estat durant els set anys de vigència de la disposició de l’Estatut. Per tot això, Rull va reclamar al conseller Nadal que “expliqui quines obres previstes en el pla haurien de deixar de fer-se a canvi de finançar els 390 milions de l’estació de la Sagrera”. En aquest sentit, Rull considera que l’impacte en l’equilibri territorial que provocarà la decisió és “insostenible”.

Els convergents critiquen la improvisació del govern “per resoldre els problemes provocats per la mala gestió de l’Ajuntament de Barcelona”. El mateix candidat a l’alcaldia, Xavier Trias, va lamentar la “nul•la influència de l’alcalde en els seus companys del PSOE”, cosa que farà que sigui Catalunya qui acabi assumint el cost d’una obra realitzada pel ministeri de Foment. Trias va recordar el llistat d’actuacions en estacions d’alta velocitat que té previst finançar Adif en els pròxims anys. Les estacions de Saragossa, Còrdova, Valladolid o la de Madrid-Atocha es finançaran únicament amb diners provinents dels pressupostos generals de l’Estat.

Per la seva banda, el conseller Nadal va voler aclarir que els diners no sortiran directament del govern. “L’obra la paga l’Estat”, va remarcar Nadal, assegurant que el fet que s’utilitzi l’Estatut “no vol dir que la Generalitat avanci els diners”. Per la seva banda, el secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, va donar suport al govern, però va demanar que no s’augmenti l’edificabilitat per treure’n més plusvàlues.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: