CRISI?

febrer 16, 2009

(Editorial)

Barcelona és tan genial que la crisi quasi no l’afecta. Enguany compta amb 23.061 aturats més respecte a desembre de 2007, el que suposa un increment interanual del 45%, però no és greu perquè a Alburquerque estan pitjor. Mentre il·lustres experts econòmics de tot el món busquen treure l’entrellat d’aquesta crisi, els valents polítics d’aquest nostre govern municipal se senten cofois perquè tenen la solució.

La internacionalització de les empreses és clau, diuen, per això treballen per consolidar la imatge internacional de Barcelona i la seva marca, així com en incrementar els fluxos econòmics amb l’exterior i la competitivitat del territori. No ho diuen però saben que són la pera llimonera venent-se. Una novetat del darrer trimestre de 2008 ha estat la posada en marxa del programa Barcelona/Món, un nou projecte, el pressupost del qual no consta, que obre xiringuitos de Barcelona a les principals ciutats del món que funcionen com a motors de l’economia global: Xangai, Buenos Aires, Londres i París, i més endavant a més llocs, és clar. A més, els nostres governants també estan molt orgullosos dels congressos i fires que la ciutat atrau sense dir quants clients s’han perdut, i es posen la medalla per l’adquisició del 80% d’Spanair (tots ens podem imaginar fins a quin punt va ser definitiva la posició d’animals abandonats que deurien fer els representants municipals en la negociació). També subratllen amb orgull que s’ha augmentat el pressupost i s’han fet inversions i millores als mercats municipals i mesures d’ajut al comerç de la ciutat, sense considerar l’irresponsabilitat que hauria representat que justament això se’ls hagués passat per alt. Així mateix, estan invertint en obra pública i descobrint pel mateix preu la sopa d’all. En últim terme destaquen que hi ha grans projectes seductors sobre la taula, com l’European Venture Open Forum, el programa Staying in Company i el Barcelona Design Innovation Cluster, en els quals cal confiar.

Ningú no gosarà dir que el govern de l’Ajuntament de Barcelona no està fent res, ans el contrari, està clar que serem referent internacional en comitès de crisi i que d’aquí a endavant tothom qui es queixi de la crisi haurà d’afegir, en frase subordinada, que per sort a Barcelona se sap gestionar amb elegància, eficiència, seny i transparència.

Anuncis

Una resposta to “CRISI?”

  1. jordi flores Says:

    I UNA MERDE !!
    NO TIENEN VERGUENZA, LOS POLITICOS LOS PRIMEROS


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: