Caques amb alerta

febrer 10, 2009

Grups de voluntaris col•loquen cartells als excrements canins, farts de trepitjar-los
Ja han posat més de mil avisos

(El Periódico)

Si vostè ensopega amb un excrement de gos senyalitzat amb un cartellet, ja es pot donar per més afortunat que si l’hagués trepitjat de ple. Els surrealistes missatges que ja han adornat més d’un miler de les caques canines que abunden pel carrer tenen el doble objectiu de fer avergonyir els incívics amos dels gossos i l’ajuntament per no dedicar-se a fons contra aquestes infraccions, recollides a l’ordenança cívica de Barcelona. Hi ha un tercer objectiu, aconseguit de passada, que acostuma a ser cridar l’atenció del vianant, capaç d’esquivar aquest fastigós residu.

Els cartellets, a doble cara, exhibeixen el missatge “BCMerda” (en al•lusió al lema municipal BCNeta) i “Fes-lo cagar al teu llit”, amb la clara intenció d’ofendre qui no es molesta a recollir el que el seu gos deixa anar enmig del carrer. Ariadna Puig en va trepitjar unes quantes abans de decidir-se a emprendre una ofensiva en solitari. “Estava farta de la gent que treu el gos i que no recull les caques”, diu. Fa tres mesos va improvisar uns cartells a mà, que va enganxar a uns simples palets de fer broquetes. I es va dedicar, sense vergonya, a anar-los col•locant en qualsevol tifa que trobava per carrers i places de Gràcia. Uns amics la van secundar i van millorar els missatges. Amb “Emporta’t el seu equipatge”, “Ell mai no ho faria”, “Molta merda”, “Que doni sort és una frase feta”, “El meu amo és un guarro”… van passar tot un dissabte fent campanya al districte.

Logo en samarretes
Aprofitant el potencial de Ferran, dissenyador gràfic, integrant de la brigada, van crear el logo i la frase que al•ludeix al llit de l’amo del gos, en forma de petit cartell que qualsevol es pot descarregar gratis per internet (www.bcmerda.net). També han llançat samarretes i petos oficials, en venda, amb els quals es vesteixen cada vegada que surten en missió especial, per Sarrià, el Carmel o on calgui.

El grup, al qual pertanyen també l’Aurea, l’Eva, la Fanny, la Silvia, la Marta i la Natalia (de variat perfil, des de psicòlegs fins a una geòloga, una traductora i una filòloga, tots amb la trentena feta), dedica un o dos dissabtes o diumenges al mes a una ingrata tasca que els serveix per “conscienciar la gent, informar a tothom que pregunta”, per relacionar-se amb veïns i fins i tot per créixer, explica l’Ariadna, ja que a Vallcarca ja s’ha creat una altra brigada similar, i al Poble-sec està en vies d’organització. En cada ocasió col•loquen uns 300 rètols.

Fins i tot Salvador Pi, en cadira de rodes, hi participa activament, perquè per als discapacitats els problemes amb aquests excrements són encara més molestos. No hi ha risc sanitari, comenten, perquè els pals són llargs. Només cal estar fart de veure merda i tenir poques manies per combatre-la.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: