Resolució final: el Tibidabo no és de l’Ajuntament

febrer 4, 2009

El Suprem dóna la raó a Chupa Chups i anul•la l’adjudicació del 2000
Hereu defensarà la titularitat pública del parc

(Avui)

Revés del Tribunal Suprem a l’Ajuntament de Barcelona per la propietat del Parc del Tibidabo. L’alt tribunal ha anul•lat l’adjudicació d’aquest emblemàtic equipament al consistori, una operació que es va fer l’any 2000 i que va comportar l’anul•lació d’una subhasta prèvia que atorgava el parc a l’empresa Chupa Chups per 791 milions de pessetes.
El consistori, aleshores presidit per Joan Clos, va argumentar davant el ministeri de Treball i Seguretat Social que no veia bé que una instal•lació tan important per a la ciutat acabés en mans privades i va convèncer l’aleshores ministre popular, Manuel Pimentel, per acollir-se a un procés de tempteig i retracte. La negociació va acabar amb l’anul•lació de l’adjudicació a la família Bernat, propietària de l’empresa de caramels, i amb el pagament per part del consistori de 3.000 milions de pessetes per la instal•lació.

Chupa Chups va recórrer davant dels tribunals la decisió del govern central i nou anys després el Suprem ha dictat una sentència que no admet recurs i que en teoria obligaria l’Ajuntament a retornar aquesta instal•lació als seus legítims propietaris.

Davant la notícia, ahir l’alcalde, Jordi Hereu, va deixar clar que defensaran “a capa i espasa” que el Parc del Tibidabo segueixi sent públic, “però correspon a la Seguretat Social reclamar-ho. Això no afecta tercers, en aquest cas, l’Ajuntament”, va reblar. Per la seva banda, fonts de l’empresa recurrent han declinat comentar la sentència, favorable als seus interessos, 9 anys després.

Anuncis

2 Respostes to “Resolució final: el Tibidabo no és de l’Ajuntament”

 1. JORDI FLORES CAÑADAS Says:

  Genio y figura hasta la sepultura, El Sr. Hereu defenderá a capa y espada, que bonito suena, es igual que en la edad media, hay que batirse en duelo. Despúes de talar los árboles de media montaña, construir una atracción nueva mas que polemica, ahora tiene que devolver las dos montañas una la de siempre, la de todos la del Tibidabo y la otra la suya la Montaña Rusa del, Alcalde Hereu, porque mia no hasido nunca.
  El Tibidabo fue de mis abuelos, de mis padres, de mis hijos lo es ahora de mis nietos y así por siempre, amen.
  Los alcades pasan pero las ciudades quedan a ellos se les recuerda, unos por todo lo bueno que hicieron y otros por todo lo malo.Dos ejemplos son Sr. Maragall y Sr. Porcioles, al Sr. Hereu no le recordará nadie, ¿talvez si?
  Jordi Flores

 2. Toni Says:

  La realitat és tossuda: quan les coses es fan malament des del començament, acaben malament. El Tibidabo és un exemple més de la incapacitat actual dels socialistes per tirar endavant la ciutat. Cal aire nou!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: