La remodelació del Portell de Gràcia afecta 21 habitatges

febrer 4, 2009

Les famílies que perdin la casa es reallotjaran al barri
La modificació urbanística desafecta 300 habitatges
L’aprovació definitiva, només pendent del vistiplau del govern

Virgínia Mascaró (Avui)

El barri del Portell, una zona urbanitzada entre la Creueta del Coll i el mirador del Parc Güell, mantindrà la seva fesomia actual. Prop de 300 cases estaven amenaçades d’anar a terra segons el pla metropolità vigent (PGM), però se salvaran, finalment, gairebé tots els habitatges. Només se n’enderrocaran 21.

Els afectats es reallotjaran en habitatges de promoció pública a la mateixa zona, segons la modificació urbanística aprovada per l’Ajuntament al desembre. “Hem arribat a un acord perquè els afectats no es moguin de casa seva fins que no estiguin fets els nous habitatges. No passaran per vivendes de transició “, assegura Guillem Espriu, regidor de Gràcia.

La majoria de les cases afectades són per obrir un vial i per guanyar espai lliure. Els 21 veïns que hauran d’abandonar la seva llar es reallotjaran en un dels tres edificis de promoció pública que s’han de construir a la zona. Dos dels edificis s’aixecaran en terrenys de titularitat privada, situats entre Torrent del Remei, Riu de Plata i Pau Ferran. I un tercer en un solar públic, al carrer Tirso. “Si els solars privats s’han d’expropiar, el procés s’allargarà entre quatre i cinc anys, però si els propietaris s’avenen a vendre -avui gairebé a preu de mercat-, en uns dos anys es podrien començar”, preveu Espriu. La remodelació del barri està pendent de l’aprovació definitiva per part del govern, prevista per a aquest any

La remodelació preveu una escola bressol. El carrer Riu de la Plata es prolongarà fins a Lluís Bonifaç, plaça Laguna Lanao i Pere Llobet. Unes escales mecàniques facilitaran l’accés per Jaume Cabrera, que té molt de pendent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: