Els veïns acorden mobilitzar-se al maig en cas que no hi hagi un reajustament de les taxes municipals

febrer 4, 2009

(El Punt)

La Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) va acordar ahir fer al maig les primeres mobilitzacions contra l’alça de les taxes i els impostos municipals i l’encariment tarifari dels serveis bàsics per sobre de l’IPC. D’aquesta manera, però sense major concreció en la data, la plataforma va advertir l’administració que, si no mou fitxa, ho faran els veïns. «La millor política social d’un govern en època de crisi és vetllar perquè el preu dels serveis no pugi per sobre de l’IPC», va dir ahir Julio Molina, secretari de la Confavc, en relació amb els qui defensen fer ús dels recursos derivats d’aquests increments per engrossir les partides socials. En la mateixa línia s’ha manifestat l’entitat, que agrupa les associacions veïnals d’arreu del país, pel que fa als tributs municipals (tal com ja va avançar aquest diari el passat 15 de gener).

Avui, el grup de treball de la campanya contra els augments d’aquesta plataforma es reunirà però, amb tota probabilitat, la data de les mobilitzacions (si finalment es tiren endavant), sortirà de la celebració de l’assemblea d’associacions de veïns, prevista pel 18 de febrer. Així i tot, «tractarem d’esgotar totes les vies de negociació abans de convocar una protesta», va aclarir Josep M. Alonso, delegat territorial de Confavc.

Joan Martínez, president de la plataforma, ha criticat la manca de resposta de l’administració respecte a les citades demandes veïnals i ha lamentat que des del govern es permeti que «la crisi maltracti exclusivament els treballadors». L’entitat calcula en un 4,5% la mitjana d’augment dels tributs municipals, un 3,4% en el preu de l’electricitat, un 8% en les tarifes de l’aigua i un 4,7% en les de transport de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Anuncis

Una resposta to “Els veïns acorden mobilitzar-se al maig en cas que no hi hagi un reajustament de les taxes municipals”

  1. JORDI FLORES CAÑADAS Says:

    Es natural que alguien piense que debemos manifestar nuestro desacuerdo con la subida de precios , el IPC ha sido del 1,4 y los aumentos que se anuncian y que en muchos casos ya estan aplicados son superiores, SON DE VERGUENZA y fruto de sinverguenzas sin escrupulos a los que solo les importan sus veneficios. Manifestemonos en contra de esto y otras cosas mas, no traguemos como siempre, seamos realistas y comparemos los problemas de ahora con los de hace un año, muchos son los enrriquecidos y 3.330.000 los parados y con expectativas muy negras.
    Jordi Flores
    Plataforma de Veïns Afectats Barri del Congrés


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: