UNA RESPOSTA A BARCELONA

febrer 2, 2009

(Editorial)

Sort que Barcelona és una ciutat bonica i autèntica per naturalesa. Quan quelcom és bell poques coses ho poden enlletgir; quan quelcom és pur poques persones ho poden pervertir. Però tot és susceptible a ser millorat.

Els qui vivim a Barcelona segurament pensem que és la millor ciutat del món. Hi ha problemes, però els acceptem i fins i tot arribem a enamorar-nos-en. Són les seves imperfeccions les que ens atrauen. Som així els barcelonins. Uns bohemis. Si un carrer estret fa pudor però hi ha roba estesa als balcons i al fons es veu un tros de cel i la torre d’una catedral, se’ns cau la baba, encara que hi hagi un indigent alcoholitzat a la cantonada. És la nostra ciutat. Si hi ha obres i ens tallen un carrer i hi ha uns embussos de cal déu i resulta que també desfila una manifestació i els semàfors no funcionen, posem el crit al cel, però no ens estranya. Som a Barcelona. Si llegim als diaris que la ventolada de fa dos caps de setmana va col•lapsar els telèfons d’atenció ciutadana de l’Ajuntament i que els plans bàsics d’emergència (per molts diners i molts mesos invertits en elaborar-los que siguin) van quedar en paper mullat o volat, ho entenem. Ho entenem perquè sabem com funcionem. Visca la improvisació. Visc a la improvisació?

Som els millors ciutadans. El més gran capital que té el govern d’aquesta ciutat és, sense cap mena de dubte, la incontestable i manifesta irreverent complicitat dels que hi vivim. El sentiment de bagasseria ens estimula, la incompetència és el pa de cada dia. No demanem peres al llimoner i, si enlloc de peres són pomes, les acceptem. Però quan el llimoner ens vol vendre préssecs, ens enfadem, som bohemis però no som idiotes. No som idiotes però som indulgents. Qui dia passa, any empeny. Gira el món, i torna al Born. Però que inverteixin bé tants diners com tenen, si us plau. Salut i força al canut i que l’any que ve sigui més gros i més pelut.

La qüestió, però, és reflexionar sobre la importància d’un projecte estratègic de ciutat. Hi és? Quin és? On vol arribar? Què vol ser Barcelona quan sigui gran? Serem sempre una ciutat bonica però de segona categoria?

Aquesta humil editorial reclama respostes i si resulta que ningú no li diu res, que els comentaris queden a zero, la conclusió serà que hi ha mala peça al teler. L’esperit crític forma part de la nostra naturalesa. Expressem què volem de Barcelona. Intentem-ho, si menys no. Exemple: vull una Barcelona en la que tots els nens petits tinguin dret a una guarderia municipal. Ara tu!

4 Respostes to “UNA RESPOSTA A BARCELONA”

 1. Ricard Says:

  Em sembla que ja és hora que aqueswta ciutat tingui un canvi de govern. L’Hereu és un paio que no aporta res de res, i el seu equip sembla cansat, emfarfegat. Si, no m’ho pensava però ja és hora de canviar el vot…

 2. Jaume Says:

  Ten tota la raó, editorialista. T’haurien de llegir els que manen. I si no, que els fotin fora

 3. Rosa Says:

  Es cert que estem enamorats de Barcelona, que la ciutat funciona malgrat l’Alcalde i el seu equip. Jo penso que em passo massa hores a la parada de l’autobus o que el metro se m’atura i al final arribo tard tot i haver sortit amb prou temps; veig que canvien carrers i voreres que estaven bé i no modifiquen aquelles tan altes que van fer anys enrera; veig que gasten els nostres diners en capricis innecessaris i jo a casa no puc canviar la tele ni podem posar ascensor ni pintar ni …

 4. Dolors Says:

  A mi el que més em molesta és que et posen un carril bici just a la parada de l’autobus i et dónes cada ensurt de mort, o que facin normatives que ja saben que no es cumpliran, que et parlin de civisme i no puguis passar per alguns carrers pel tuf que desprén, que es diguin ecologistes i no els importi talar els arbres del Tibidabo, que diguin una cosa i en facin una altra, que es diguin d’esquerres i visquin com a reis, m’agradaria tan que entrés gent com cal a l’Ajuntament


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: