Marxa enrere en la gossera

gener 29, 2009

Mayol cedeix i accepta negociar ara amb els grups de l’oposició la ubicació del nou centre d’animals
Enceta el diàleg amb ERC
CiU i el PP desconfien de la seva oferta

C. Palomar / C. Sabaté (Avui)

Diuen que rectificar és de savis, encara que sigui a contracor. Això és precisament el que ha hagut de fer la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, davant la polèmica desfermada per la seva negativa a consensuar la ubicació de la futura gossera municipal, que ella proposava construir al Parc de l’Oreneta. Després de la desautorització pública de l’alcalde divendres passat i d’uns dies de silenci, Mayol va anunciar ahir, en un comunicat, l’inici de les converses amb els grups municipals “per tractar de la ubicació” del nou centre d’animals de companyia per analitzar “totes les propostes i alternatives d’emplaçament plantejades”. La primera trobada la tindrà avui a la tarda amb ERC, tal com estava previst. Amb els altres dos grups de l’oposició s’hi trobarà aquesta setmana, tot i que encara no hi ha data.
El canvi de parer de la regidora d’ICV-EUiA es produeix a dos dies de la celebració del ple i s’interpreta com un intent del bipartit de desactivar una nova trifulga, o fins i tot una derrota que compliqui encara més el projecte. De fet, tant CiU com el PP tenien previst presentar dues proposicions en què reclamaven al bipartit crear una comissió per estudiar tant les dotze propostes descartades inicialment per Mayol com les dues noves aportacions fetes per Esquerra, una a Can Calopa i una altra al cementiri de Sant Pere.

Tot i que aquestes dues iniciatives no tenen cap possibilitat de prosperar sense el suport d’ERC, a última hora d’ahir la direcció republicana intentava que convergents i populars retiressin les respectives proposicions amb l’objectiu de presentar-ne una de sola, consensuada pels cinc grups de la cambra municipal. Des de CiU es va deixar clar que mantindrien la seva a l’espera de conèixer avui el contingut de l’oferta de Mayol.

La polèmica sobre la futura gossera es va desfermar dimecres, quan CiU i el PP van criticar a la regidora que hagués triat unilateralment l’opció del Parc de l’Oreneta, a la vora de cases i escoles, sense sotmetre al parer d’aquestes formacions les altres propostes. Mayol es va trobar sola quan els republicans es van afegir a la petició de la resta de l’oposició perquè reobrís el procés de negociació, cosa que es va negar a fer. Però Hereu hi va accedir.

Amb aquest escenari, sembla que el projecte del Parc de l’Oreneta perd punts, tot i haver acabar el període d’al•legacions, i que Can Calopa és, ara per ara, l’opció que té més possibilitats de prosperar, ja que és una finca municipal, no té cases a prop i compta amb el vistiplau de l’oposició. La trobada d’avui amb ERC marcarà el futur de la negociació i del mateix plenari de demà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: