Les famílies exigeixen aplicar ara el descompte del transport

gener 28, 2009

L’associació de famílies nombroses exigeix que l’ATM compleixi la sentència del Suprem
Vol efectiva la rebaixa d’un 20% a un 50% en totes les tarifes i títols L’Autoritat del Transport prepara la normativa

Virgínia Mascaró (Avui)

Les famílies nombroses exigeixen que l’Autoritat del Transport Metropolità apliqui sense més dilació els descomptes en el transport públic interurbà als quals tenen dret, tal com recull una sentència del Tribunal Suprem del 2008. L’ATM va assenyalar ahir, en resposta a la petició, que està preparant una normativa per regular els desplaçaments urbans i interurbans del col•lectiu a tot Catalunya.
El director executiu de la Federació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc), Raül Sánchez, va recordar ahir que fa massa anys que esperen que es faci efectiva l’aplicació de les reduccions de tarifes previstes en la llei de protecció a famílies nombroses, d’àmbit estatal. La tarifa integrada ja va ignorar el 2000 els descomptes a què tenen dret les famílies amb tres o quatre fills (20%) i amb cinc fills o més (50%).

“Ha calgut una sentència del TSJC i la seva ratificació pel Tribunal Suprem perquè ens reconeguin aquest dret que tenim fa anys per llei, però enguany, en plena crisi econòmica, s’han aprovat les noves tarifes del transport sense haver fet efectius els descomptes”, es va lamentar Sánchez.

El director general de Transports, Manel Villalante, va respondre ahir a la crítica de la Fanoc explicant que l’ATM està preparant una normativa per poder aplicar aquests descomptes al col•lectiu no només en els transports interurbans, com marca la llei, sinó també en els urbans, per als quals no hi ha precedent. Des del desembre de l’any passat el comitè executiu de l’ATM està elaborant la nova normativa, amb la col•laboració dels serveis tècnics del departament de Política Territorial, i es preveu que estigui enllestida “en uns mesos” i que s’apliqui “a tot el territori català”, va remarcar Villalante.

La normativa que està en procés de redacció ha de permetre crear un títol de transport que faci efectius els descomptes que preveu la llei, però també que garanteixi que només utilitzin aquest títol les persones que hi tinguin dret per evitar el frau, va puntualitzar el director general del Transport.

Després d’anys d’espera inútil la Fanoc, cansada de sentir com a resposta que “el tema s’està estudiant”, ha exigit al TSJC que insti l’Autoritat del Transport a complir la sentència i que estudiï la possibilitat de reclamar indemnitzacions per a les famílies perjudicades i que se’ls tornin els diners cobrats en excés. “Nosaltres recomanem als associats que no tirin cap títol de transport adquirit, com a mínim, des del maig de l’any passat, per poder reclamar”, va reblar Sánchez.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: