L’Ajuntament investiga amb detectius els treballadors de la grua per si retiren prou cotxes

gener 23, 2009

L’empresa admet que vigila que arribin a la mitjana d’enganxades però nega que fixi mínims
Posen cotxes mal aparcats de parany

Redacció (Avui)

Els treballadors de la grua de Barcelona reben pressions perquè retirin més cotxes de la via pública i la Guàrdia Urbana pugui imposar més multes, segons van alertar ahir membres del comitè d’empresa. A més, l’Ajuntament contracta detectius que investiguen si els treballadors fan prou enganxades de vehicles. La denúncia pública va produir-se ahir durant la comissió municipal de seguretat i mobilitat, interrompuda a crits pels treballadors.

L’empresa que gestiona la grua a la ciutat, Barcelona: Serveis Municipals (BSM), al•lega que es tracta d’investigacions de “casos concrets” i que des del 15 de desembre ha obert expedients de servei a tres treballadors i ha donat avís de sanció a quatre més per “desobediència de les ordres de treball” . També recordava ahir, en un comunicat, que diverses sentències l’avalen en la vigilància dels treballadors mitjançant detectius i vehicles trampa.

Els treballadors es queixen que l’empresa municipal fa servir vehicles trampa per sancionar-los si no s’aturen i s’enduen un vehicle que comet una infracció d’aparcament. Els treballadors van explicar que l’empresa els crida a capítol si no arriben a la mitjana de mitja dotzena de vehicles al dia, que sembla el mínim exigit, tot i que el consistori sempre ha negat l’existència de mínims de sancions o enganxades als cossos de la Guàrdia Urbana o la grua.

Un portaveu de BSM va reconèixer ahir que han contractat detectius privats per seguir els treballadors que històricament no compleixen amb les ràtios de productivitat, però va rebutjar que l’empresa imposi una quota de retirades a ningú. “Els detectius s’han fet servir per contrastar i verificar amb plenes garanties faltes considerades molt greus”, va puntualitzar el portaveu.

Els expedientats ja havien estat avisats i sancionats pels mateixos motius durant els mesos de maig i octubre del 2006, però la impugnació va ser desestimada, segons l’empresa.

Entre les tasques que han de fer els treballadors de les vuitanta grues municipals s’inclou la fotodenúncia, la comunicació per via interna a la Guàrdia Urbana i l’enganxada del vehicle.

L’alerta sindical va provocar que CiU reclamés ahir la compareixença dels regidors de Seguretat i Hisenda, Assumpta Escarp i Jordi W. Carnes, per aclarir la denúncia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: