Els veïns denuncien la deixadesa d’un solar al carrer Reina Amàlia, ple d’escombraries i rates. L’Ajuntament ha requerit a la propietat que el netegi

gener 21, 2009

Maria Ortega (Avui)

La Notícia del lector

Piles d’escombraries de tots colors i formes, i una tanca que no compleix la seva funció: un racó de porqueria que busca propietari al
Raval. El solar del carrer Reina Amàlia, 11, està en venda, però mentre no troba propietari, s’aboca a un ràpid procés de degradació. Tota una oferta. Així ho denuncien els veïns, que estan farts de conviure “amb les muntanyes d’escombraries i les rates -mida conill-, que algú es distreu a matar a pedrades”, tal com explica en Ramon Martí, un veí de la zona.

La deixadesa, en aquest espai, és més que una evidència i “el problema -apunta Martí-, a més de la insalubritat, és que és molt fàcil entrar al solar, perquè la tanca no és prou bona, i s’hi colen indesitjables que intenten entrar a les cases dels veïns i gent que busca un lloc per dormir. La propietat no en té cap cura i l’Ajuntament diu que no hi pot entrar perquè és propietat privada, i això va acumulant porqueria!”.
En Ramon Martí, com la resta de veïns de la zona, ha patit tot el procés que ha envoltat la finca, des que en van marxar els últims llogaters -majoritàriament gent gran- i van abaixar la persiana els tallers dels baixos. En aquell moment, quan el bloc va quedar buit, s’hi va establir un grup d’okupes, que tampoc va acabar d’encaixar amb el veïnat. “Deien que volien fer un casal per al barri, però només es dedicaven a fer festes, tocar el tambor i no deixar dormir ningú, perquè aquí els carrers són molt estrets”, recorda Martí. Aquesta situació va acabar amb el desallotjament i posterior enderrocament de la finca, ara fa uns vuit mesos. Una decisió dràstica que no va acabar amb els maldecaps dels veïns.

Des de llavors el solar acumula escombraries i degradació. L’únic canvi que s’hi ha pogut veure és l’aparició del cartell d’una immobiliària que busca propietari per a aquest espai. Un cartell, però, on pràcticament no es llegeix res, perquè algú s’ha dedicat a decorar-lo amb pintades i que, per tant, s’adapta perfectament al seu entorn.

Vista la situació d’insalubritat d’aquest espai, el districte de Ciutat Vella ha enviat un requeriment a la propietat perquè netegi i millori la tanca que envolta aquest solar, amb l’objectiu d’intentar evitar l’entrada de persones que ocasionen problemes als veïns. Aquesta actuació s’haurà de fer efectiva en el termini màxim d’un mes a partir del moment que arribi a mans dels destinataris. En qüestió de mes i mig, doncs, la zona hauria de presentar un aspecte completament diferent.

Brutícia acumulada
Mentrestant, el solar continua esperant compradors i fent funcions d’abocador al cor de la ciutat. En aquest sentit, els veïns lamenten que la decisió d’intervenir del consistori s’hagi fet esperar tant, sobretot tenint en compte que asseguren que han denunciat l’estat del solar en un parell d’ocasions a la Guàrdia Urbana i que “ja fa mesos que la situació és del tot insostenible”.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la carta de Ramon Martí, veí de Ciutat Vella.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: