Assaig mortal

gener 21, 2009

Un estudi sobre l’alimentació descontrolada dels coloms de la ciutat acaba amb la mort d’uns quants exemplars BEC
L’anella distintiva ofega les aus i l’Ajuntament les captura per treure’ls-hi

Carles Sabaté (Avui)

Els estudis científics acaben a vegades malament, o tenen finals imprevistos. És el cas d’una avaluació de l’Agència de la Salut Pública de Barcelona sobre l’efecte de l’alimentació descontrolada dels coloms pels veïns. L’intent de comprovar el diferent comportament d’uns 300 exemplars del barri de Sant Andreu ha acabat amb la mort de bona part d’aquests ocells.

Els equips municipals intenten ara capturar els coloms per salvar-los la vida, perquè l’anella que se’ls va posar als becs els impedeix ingerir els aliments correctament i morien d’inanició. Un estudi similar i amb una anella idèntica es va fer amb les cotorres, i la colònia es va poder estudiar sense ensurts. Però l’estudi sobre els coloms ha fet marxa enrere.

A Barcelona hi viuen més d’un quart de milió de coloms. Les campanyes contra la zoonosi en sacrifiquen uns 25.000 cada any, amb mètodes de captures i enverinament sense dolor per als animals. L’eliminació es du a terme en barris on augmenten les queixes per la sobresaturació de les colònies. Els coloms grisos nien a tots els districtes per igual.
L’estudi sobre l’alimentació i el comportament dels coloms pretén avaluar el creixement de l’activitat reproductora de les aus quan reben una alimentació continuada en un mateix espai, com és el cas dels veïns que els duen menjar. Pel que sembla, la reproducció de la colònia es dispara en disposar d’aliment assegurat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: