Preservar la Torre del Fang costarà 4,3 milions

gener 19, 2009

(Avui)

L’ens ferroviari estatal Adif invertirà 4,3 milions d’euros per preservar la Torre del Fang de Barcelona. El pressupost final és prop d’un milió d’euros superior al que estava previst inicialment. Tot i que el pla es va presentar ahir, fa mesos que s’han iniciat les obres de l’alta velocitat a prop del pont de Bac de Roda, i la torre medieval està envoltada d’esvorancs.

La Torre del Fang serà l’únic edifici de Barcelona sota el qual transcorrerà el túnel del TGV. Adif ha allunyat de l’edifici el macropou del qual partirà la tuneladora, cosa que permetrà preservar-lo íntegrament, segons el president d’Adif, Antonio González Marín. El projecte estarà acompanyat d’un pla d’auscultació per detectar qualsevol afectació. En una primera fase d’obres, que començarà al febrer i durarà sis mesos, es reforçarà verticalment i horitzontalment l’estructura, perquè s’hi pugui excavar per sota.

D’altra banda, a primers de febrer començaran les obres entre Espronceda i l’avinguda Meridiana per construir unes grans pantalles d’accés de la tuneladora fins al nivell del subsòl, on començarà a perforar el túnel de l’alta velocitat, segons Adif. Les obres es faran en un tram tancat al trànsit des de l’agost passat i es prolongaran fins al setembre del 2009.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: