Els barcelonins demanen més mà dura amb les conductes incíviques

Desembre 21, 2008

Més de tres quartes parts dels enquestats creuen que l’ajuntament és tou amb els infractors
El 57% assegura que l’ordenança del civisme no ha modificat les actituds que volia combatre

(El Periódico)

L’actuació de l’Ajuntament de Barcelona rep una severa crítica per part dels barcelonins enquestats a causa de la seva actuació a l’hora de reprimir els actes incívics: més de les tres quartes parts dels consultats opinen que el consistori no utilitza suficient mà dura contra els responsables d’aquests comportaments. Només 15 de cada 100 afirmen el contrari, segons l’enquesta per a EL PERIÓDICO realitzada pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP).
Entre aquests últims, els que presenten els índexs més elevats són els joves d’entre 18 i 29 anys (el 37,5%), els estudiants (el 37,5%) i els votants d’ICV-EUiA (el 34,1%), que es va oposar a l’ordenança. En canvi, els que posen més èmfasi a l’hora de demanar més duresa són les dones (el 77,3%), els d’edats compreses entre els 45 i els 59 anys (el 81,4%), els d’estudis mitjans (el 78,1%), els jubilats (el 79,7%) i els votants de CiU (el 85,1%).

ACLAPARADORA MAJORIA
Una aclaparadora majoria (el 79,4%) opina que els comportaments incívics a la ciutat són molt o bastant habituals. No arriben a la quarta part aquells que consideren que els actes incívics són poc o gens habituals a la ciutat. La percepció que les accions incíviques són freqüents a Barcelona és majoritària en tots els segments d’enquestats segons el sexe, l’edat, el nivell d’estudis, la situació laboral i el record de vot a les eleccions municipals del 2007. En tots es dóna en percentatges al voltant de la mitjana general.
Els barcelonins critiquen de forma majoritària el resultat obtingut després de la promulgació de l’ordenança del civisme: més de la meitat dels enquestats asseguren que aquesta mesura no ha contribuït a millorar el comportament dels incívics i gairebé la tercera part opina el contrari.

UNIFORMITAT Les respostes, segons els segments de ciutadans enquestats, ofereixen en aquest cas més uniformitat. El ciutadà tipus que es mostra escèptic amb els resultats de l’ordenança és home (59,1%), de 30 a 44 anys (64,7%), de nivell d’estudis alt (64,8%), en actiu (62,3%) i votant d’ICV-EUiA (70,5%). A l’hora de proposar mesures punitives per als autors d’actes incívics, pràcticament la totalitat dels barcelonins s’inclinen perquè se’ls obligui a realitzar treballs per a la comunitat. Un percentatge lleugerament per sota opta perquè l’ajuntament porti a terme campanyes educatives de com s’ha de viure a la ciutat.

IMPOSICIÓ DE MULTES
La tercera mesura més sol.licitada pels enquestats és la imposició de multes als incívics, que és esmentada per 80 de cada 100 respostes i rebutjada només per 18 de cada 100. En quart lloc hi figura la introducció d’un curs per ensenyar a ser bon ciutadà. Aquesta mesura obté el beneplàcit de gairebé les tres quartes parts de la població. Finalment, la proposta que rep menys acceptació és la que suggereix la possibilitat d’expulsar de la ciutat els incívics, malgrat que és acceptada en 40 de cada 100 respostes i rebutjada per més de la meitat.

Anuncis

Una resposta to “Els barcelonins demanen més mà dura amb les conductes incíviques”

  1. Maria Jose Navarro Says:

    Es dificil entender como las horas extras de los Mossos ascienden a 7.5 millones de euros, y en cambio la falta de civismo, en concreto en el barrio de L’Eixample no es castigada. Las encuestas expresan que los barceloninos estan hartos de la pasividad de la policia y/o de los Mossos. Los actos de incivismo deberian ser castigados con multas, y absolutamente deacuerdo, con un curso obligatorio de civismo. En las esquina de Caspe/Bruc todos los fines de semana, a partir de las tres hasta las siete de la manana pasan una serie de bestias que ponen la musica en los coches a todo volumen, y orinan en la calle. Nunca ha habido ningun Guardia urbano/policia para ponerles una multa, ni siquiera llamarles la atencion. Cuando el contribuyente/vecino llama a la Guardia Urbana para informar de la situacion te hacen una entrevista personal. Cuando la entrevista se ha terminado, si no te has rendido antes, es demasiado tarde y los bestias han marcado su territorio debajo de mi casa con toda impunidad, y se han burlado en toda tu cara de lo que pueden hacer y no hay nada ni nadie que los pare.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: