BARCELONA ALTA VELOCITAT? TOTES LES PREGUNTES I RESPOSTES?

Desembre 9, 2008

Hi ha una petita joia sense polir a la web de l’Ajuntament de Barcelona fruit de l’absència de supervisió per part dels polítics de torn (o de l’absència de criteri dels polítics que l’han supervisat). S’ha penjat tal com l’han fet els tècnics (incerts tècnics, cal dir) i és una pàgina que s’obre quan cliques un quadrat blau on posa: Barcelona alta velocitat, totes les preguntes i respostes. Hi ha quaranta-una preguntes i quaranta-una respostes, i no ho diu però cal ser enginyer de ponts i camins o bé ser dels qui s’ho creuen tot sense entendre res per apreciar-ne la raó de ser.

Copiem i enganxem un exemple. A la pregunta de l’apartat de tuneladores que diu “Té problemes passar sota edificis?”, la resposta és “Sí, de tres tipus: a) El ja comentat de dificultat d’accés (a Santa Coloma de Gramanet les obres de la L9 de Metro van buidar un restaurant per fer-hi un pou provisional d’accés, no previst). b) Interferències geomètriques i estructurals (soterranis, fonaments profunds) i c) Limitació de subsidències (lleuger descendiment del terreny). En condicions normals pot arribar a 2-3 cm sobre la clau del túnel. Mitjançant injeccions de ciment al terreny poden limitar-se a pocs mil•límetres. Les injeccions s’han de fer des d’uns pous exteriors però molt propers als edificis. Conclusió: es pot passar sota edificis però si es pot és millor evitar-ho.

Passem d’una explicació inintel•ligible a un conclusió digna d’un infant de P-3. Perforar un túnel sota Barcelona evitant els edificis seria com a mínim curiós. A no ser que esfondressin primer els edificis. Moltes de les respostes generen perplexitat i n’hi ha que fins i tot fan una mica de por, i ens preguntem de qui ha estat la iniciativa brillant de penjar això a la web… Dóna la sensació que no en saben massa, aquesta gent, i queda clar que no tenen ni idea de què vol dir informar. Per sort, tot sembla indicar que no hi han esmerçat massa diners. Ni massa esforços tampoc.

Anuncis

2 Respostes to “BARCELONA ALTA VELOCITAT? TOTES LES PREGUNTES I RESPOSTES?”

  1. JORDI FLORES CAÑADAS Says:

    UNA VEZ MAS EL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA HACE ALARDE DE PREPOTENCIA, PRIMERO NOS DICEN QUE NO HAY PROBLEMAS EN HACER TUNELES Y QUE HOY DIA LA TECNICA ENPLEADA ES MUY SEGURA.
    POR OTRO LADO ALGUIEN Y APROPOSITO ESCRIBRE SEMEJANTE ARTICULO, ASI EL DIA DE MAÑANA PODRÁ DECIR ” YA COMENTAMOS EL PROBLEMA EN SU DIA”.

  2. Juan Antonio Says:

    Evidentment es refereix a la possibilitat que el traçat dels túnels es faci, sempre que sigui possible, seguint el curs del carrer tal com es farà al túnel de l’AVE que passarà pel carrer Provença. Podem dubtar de les intencions de l’Ajuntament però, tot i l’error monumental del Carmel, els tècnics solen fer la seva feina ben feta.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: