Més de 120 veïns tallen l’avinguda de Vallvidrera mitja hora en protesta pels centres de menors

Novembre 24, 2008

Els afectats asseguren que els joves agredeixen i insulten la gent del barri

(El Punt)

Més de 120 veïns s’han manifestat a primera hora del matí i han tallat el trànsit a l’avinguda de Vallvidrera durant mitja hora, al costat de l’estació del Peu del Funicular dels Ferrocarrils de la Generalitat, per protestar contra els dos centres d’acollida de menors que la Generalitat té al barri, segons ha informat la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Els veïns consideren que aquests centres estan saturats i que els joves, alguns dels quals ja han tingut contacte amb la justícia juvenil, deambulen pel barri sense control, agredeixen, intimiden, roben i fins i tot entren a les cases.

“Por de sortir de casa”

L’acció de protesta s’ha dut a terme malgrat que ahir des de l’ajuntament es va anunciar que s’ha incrementat la vigilància a la zona després que els veïns reclamessin el tancament del centre d’acollida de menors Vilana, per considerar que és l’origen de la inseguretat creixent al barri.

Per als veïns, la solució seria “desmassificar” els centres i no barrejar joves amb problemàtiques molt diferents. El president de l’Associació de Veïns de Vallvidrera, Francesc Comulada, ha explicat que “la gent se sent acorralada i té por de sortir de casa”.

No obstant, per a ell la solució no és policial, ja que la presència més gran de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra no ha fet millorar gaire la situació. Com a exemple d’això, ha explicat que dissabte uns menors van tornar a vexar una jove veïna.

Hi haurà més trasllats

L’ajuntament i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) asseguren que el centre ja ha traslladat alguns joves drogoaddictes a un programa de tractament de la Diputació de Barcelona.

A més, asseguren que altres menors han estat enviats a altres centres, i afirmen que seguiran els trasllats quan s’aprovin definitivament alguns processos d’ordenació urbanística que estan en tràmit.

El centre de menors Vilana acull una mitjana de 37 nois d’entre 14 i 18 anys.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: