L’obra per fer de vianants el carrer Major de Sarrià desferma la polèmica

Novembre 24, 2008

Els comerciants estan dividits pel projecte, i critiquen que es faci en plena campanya nadalenca

Rosa Díaz (El Punt)

La remodelació del carrer Major de Sarrià està a punt de començar en el tram en què encara hi ha voreres. L’Ajuntament el convertirà en un vial amb prioritat per als vianants, amb una plataforma única. L’obra ha de començar a final de mes, i ningú no s’està de fer comentaris al voltant d’aquest projecte. Entre els comerciants hi ha opinions per a tots els gustos, a favor i en contra. L’associació de veïns recorda que és una antiga reivindicació. Uns i altres, però, coincideixen a criticar el fet que les obres comencin ara, just abans de la campanya nadalenca, cosa que obligarà a interrompre els treballs durant les festes.

És el carrer comercial, el carrer principal del nucli antic de Sarrià, i per això, la reforma que està a punt de començar no deixa ningú indiferent. El districte té previst deixar una plataforma única en el tram entre la plaça d’Artós i el carrer Pedró de la Creu. Aquest és el tram a on encara no estava invertida la prioritat, ja que des de Pedró de la Creu i fins a la plaça de Sarrià ja fa anys que es va fer la transformació. Ara es tracta d’unificar el carrer. El paviment de la calçada serà diferent del que representa la vorera, però tot estarà a un mateix nivell. El districte remarca que aquesta obra millorarà la tranquil•litat i el benestar dels veïns, minvarà l’espai que ocupen els cotxes, contribuirà a augmentar el civisme en el trànsit i facilitarà l’ordenació de les operacions de càrrega i descàrrega. La reducció del trànsit portarà com a conseqüència, segons remarca el districte, l’augment de la seguretat, la millora dels camins cívics i escolars. I permetrà potenciar les rutes literàries, que tenen molt d’èxit en aquest territori, i redescobrir els edificis catalogats que hi ha en aquest tram de carrer.
El districte ha remarcat que les obres, tot i començar a final de novembre –en aquests moments estan tramitant els permisos–. quedaran interrompudes just quan comenci la campanya de Nadal, per no perjudicar el comerç d’aquest carrer. Es reprendran després de Reis. Per altra banda, la durada dels treballs està previst que sigui d’uns dos mesos.

Malgrat aquestes mesures, l’associació de veïns de Sarrià es queixa pel calendari. «Aquest carrer ha estat abandonat sis anys, ja no venia d’aquí, podien haver començat després de Reis», comenta Santi Latorre, president de l’entitat. Aquesta associació és del tot partidària d’aquesta reforma: «L’hem defensada des de fa més de deu anys perquè creiem que beneficiarà el barri i el comerç», diu Latorre.

El vicepresident de l’Eix Comercial de Sarrià, Salvador Vendrell, opina igual, però remarca que és a títol personal perquè a l’entitat que representa hi ha opinions de tota mena. La manca de consens es respira al carrer: «Com han de treure els cotxes si en transport públic no es pot venir aquí?», es pregunta la carnissera Anna Maria Mir. «A mi no m’entren amb cotxe a la botiga, un carrer de vianants serà millor per a tothom, però hauran de ser molt curosos amb l’horari de càrrega i descàrrega», diu el fruiter Ramon Ripoll. Al bar Tomàs discrepen: «Si no s’hi pot arribar en cotxe no vindrà ningú, que estem molt mal comunicats.» I a la peixateria mostren la seva preocupació: «És perillós perquè no se sap a on hi ha la vorera i a on hi ha la calçada. A més no sabem com quedarà la càrrega i descàrrega, i la veritat, aquí ve a comprar molta gent amb el cotxe, si no poden deixar-lo enlloc, deixaran de venir», diu la peixatera Núria Esteve. A Can Trèvol, a la merceria, ho tenen clar: «Quan es fan obres els comerços surten perjudicats, no entenem a qui se li ha ocorregut començar la reforma ara», diu Olga Castellví, que a més a més està preocupada perquè no sap si quan canviïn les voreres variarà també l’alçada de l’esglaó d’entrada al seu comerç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: