El Zoo, 5 anys sense Floquet i sense rumb

Novembre 24, 2008

Avui fa anys que va morir l’emblemàtic goril•la
El futur de la Ciutadella i del zoo marí enfronta el govern bipartit

C. Sabaté (Avui)

Barcelona va perdre fa cinc anys un dels seus emblemes de ciutat. Floquet de Neu va morir de matinada el 24 de novembre del 2003, i la seva buidor encara plana sobre el parc zoològic de Barcelona, pendent des de llavors de plantejar-se el seu futur, al recinte de la Ciutadella, i a la plataforma guanyada al mar per al zoo marí.

L’Ajuntament de Barcelona entregarà avui les beques de recerca que duen el nom del goril•la albí. Resta pendent l’homenatge ciutadà a Floquet en forma de monument, una proposta que el grup municipal d’ERC durà al pròxim plenari. Un ítem més per decidir sobre el Zoo que s’afegeix a la llista de pendents que haurà d’anar resolent l’equip de govern i el consell assessor per al zoològic, recentment constituït. No serà fàcil, ja que a banda de la Ciutadella i el finançament del parc del Besòs, cal decidir si es “fitxa” algun altre animal mediàtic que substitueixi el reclam de Floquet i l’orca Ulisses, per exemple.

Massa assumptes per un equip de govern bipartit que tampoc no es posa d’acord en la idoneïtat d’afrontar les despeses d’un desdoblament de seus en plena crisi.

El zoo marí podria sobrepassar els 200 milions de pressupost i ICV ja ha advertit que seria una despesa innecessària. Regidors del PSC han contestat als ecosocialistes que el nou centre de recollida d’animals també té un pressupost elevat. Altres regidors de l’equip de govern optarien per dedicar els fons públics a projectes menys lúdics, com la reforma de la Sagrera, la Diagonal o les casernes de Sant Andreu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: