Saura no descarta obligar a dur casc els usuaris del Bicing i les entitats li responen que és «absurd»

Novembre 5, 2008

Rosa Díaz (El Punt)

El conseller d’Interior, Joan Saura, va comentar ahir que està mantenint converses amb l’Ajuntament de Barcelona al voltant del servei del Bicing, i estan analitzant la possibilitat d’obligar els usuaris del servei a portar casc.

Aquest comentari ha sobtat molt les entitats que promouen a Barcelona l’ús de la bicicleta, que l’han titllat d’«absurd» i «desafortunat». Tant l’associació Amics de la Bici com el BACC (Bicicleta Club de Catalunya) coincideixen a dir que seria una mesura «desincentivadora» de l’ús d’aquest servei. El BACC diu que si es vol treballar per la seguretat s’ha de fer des de l’educació en el respecte cap als ciclistes i des de la formació en la circulació en bicicleta, mesures que per ara només es porten a terme des de les entitats. Les associacions d’usuaris no consideren el casc un element que incrementi la seguretat a la ciutat, sinó al contrari, fa sentir més confiats els conductors dels vehicles a motor perquè arrisquin i s’acostin més als ciclistes. «És una llàstima que no es vagi cap a mesures educadores, espero que sigui un comentari fortuït», ha dit Diana González, del BACC.

Albert Garcia, d’Amics de la Bici, es pregunta quin és el motiu d’aquesta idea, ja que l’accidentalitat és mínima entre ciclistes urbans. També demana al conseller Saura que recordi que la llei de transit ja estableix com a norma general que no és obligat portar casc a la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: