L’estudi sobre la viabilitat del domini «.bcn» podria costar més de 145.000 euros a l’Ajuntament

Novembre 5, 2008

(El Punt)

Estudiar la viabilitat d’un nou domini, com seria el cas del «.bcn», costa 185.000 dòlars (prop de 143.000 euros), segons les tarifes que ha fet públiques al seu web la corporació encarregada d’aprovar i controlar els dominis d’internet, la Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Així, segons la documentació d’aquest organisme, el cost inicial perquè sigui estudiat un nou domini és de 185.000 dòlars, quantitat a la qual es poden afegir despeses addicionals per un valor de 50.000 dòlars (uns 38.500 euros). Aquestes xifres, a més, no inclourien les despeses en personal, dietes, desplaçaments i promoció, per exemple. D’altra banda, els 185.000 dòlars inicials són en principi a fons perdut, tret que es consideri retornar-ne alguna part.

L’Ajuntament de Barcelona preveu encapçalar una candidatura per gestionar el domini «.bcn» a internet a partir del 2010 per impulsar la promoció, el turisme i els negocis. Juntament amb París, Berlín i Nova York, Barcelona vol ser la primera ciutat a disposar d’un domini propi aprofitant que, per primera vegada, l’ICANN permetrà l’any vinent que les ciutats presentin candidatures.

Tot i que la iniciativa ha sortit a proposta de l’Ajuntament de Barcelona, el consistori pretén implicar diverses entitats de la ciutat i del país. En aquest sentit, disposa actualment del suport d’algunes entitats com ara la Fira de Barcelona, la Borsa de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Cambra de Comerç, Turisme de Barcelona, l’IESE, el Col•legi de Periodistes, el 22@, el Port i l’aeroport.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, va manifestar al final d’octubre que el govern català «és contrari a aquesta iniciativa en els termes en els quals s’està plantejant», per la possibilitat que, si s’accepta, el nou domini acabi perjudicant el «.cat».

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: