Els veïns recelen de la nova gossera

Octubre 30, 2008

Voluntaris del centre demanen rapidesa en l’edificació

Rosa Mari sanz (El Periódico)

L’anunci de la construcció de la futura gossera de Barcelona al límit del parc de l’Oreneta, al costat de Collserola, ha estat rebut amb recel per part d’alguns dels veïns del pròxim barri de Can Caralleu, a la part alta de Sarrià-Sant Gervasi. Tot i així, l’associació de Can Caralleu no ha rebut queixes formals dels veïns des que es va saber, la primavera passada, que uns terrenys que el municipi va permutar amb la Clínica Quirón són els escollits per a aquest equipament municipal.

L’associació de Can Caralleu convocarà la setmana que ve una reunió per debatre amb els veïns la instal.lació de la gossera i els efectes negatius en el veïnat.

Una portaveu veïnal va subratllar que l’equipament, al costat del camí de la Mare de Déu de Lorda, pot “no comportar cap problema per als veïns, ja que en aquesta zona la majoria de persones tenen animals i són més sensible amb aquest tema”. Així mateix, va considerar que permetrà pal.liar “situacions insostenibles”, fent referència que en aquesta zona moltes vegades s’han trobat animals abandonats i se n’han fet càrrec els veïns.

OPINIÓ DEL COSTA I LLOBERA
Des de l’IES Costa i Llobera, un dels centres escolars pròxims a la futura gossera, es veu amb bons ulls aquest projecte, que permetrà acollir uns 450 animals, la majoria gossos. La seva directora, Rosa Artigal, va qualificar ahir de “molt interessant” aquest projecte, que va considerar “no agressiu i sensible amb l’espai que ocupa perquè no agredeix el medi ambient”. De la mateixa manera, va valorar que el municipi hagi garantit que les tres escoles adjacents, un poliesportiu i els veïns de la zona no hauran de patir ni sorolls ni olors, ja que aquest edifici s’ha planificat en forma d’u, de manera que els habitacles dels gossos donaran a un pati interior. “Ja veurem si realment es pot executar tal com està previst”, va comentar.

L’execució de l’obra començarà l’any 2010, per entrar en funcionament el 2011. Uns terminis massa llunyans segons l’opinió de l’Associació d’Amics i Voluntaris de la Gossera. El president de l’organització, Àlex Plana, va demanar ahir “més agilitat”, ja que va considerar que les instal.lacions de la carretera de l’Arrabassada “estan saturades” i s’hauria de trobar “una solució abans de tres anys”. L’associació dóna suport al projecte de la nova gossera municipal, “tant pel lloc com per les seves característiques”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: