Barcelona impulsa la T-Infant, un títol de transport infantil gratuït metropolità

Octubre 30, 2008

(El Periódico)

El ple de l’Ajuntament de Barcelona aprovarà demà una proposta de CiU, consensuada amb tots els grups polítics, perquè l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) creï la T-Infant, un títol de transport públic gratuït per a menors de 12 anys.

La regidora de Mobilitat i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha explicat que demanaran a l’EMT que creï la T-Infant “en el marc de l’estudi de la política tarifària i de la negociació del contracte programa”.

La regidora ha assenyalat que “no només es tracta de crear la T-Infant sinó de revisar la T-Familiar, que no acaba de funcionar i d’arreglar la T-Jove, que els joves demanen que passi de tres a un mes de durada”.

Concretament, el text consensuat insta l’EMT que traslladi a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) “que en el marc del nou contracte programa aprofundeixi en la política tarifària, contempli un ampli suport a les famílies amb l’adaptació de la T-Familiar, la T-Jove i creï un nou títol gratuït per als menors de 12 anys”, del qual Escarp ha destacat la seva possible funció pedagògica.

Campanya per a l’ús del transport públic

La proposta de CiU també compromet l’ajuntament a iniciar una campanya per promoure la utilització del transport públic entre els nens i les seves famílies en els seus desplaçaments als centres escolars.

El desembre del 2007, el ple ja va acordar per unanimitat instar el Govern de la Generalitat perquè, en l’àmbit de l’ATM i en el marc de l’estudi de tarifació social previst, fes els estudis necessaris per valorar la viabilitat de l’extensió de la gratuïtat fins als 12 anys per a les diferents maneres de transport metropolità.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: