El nou passeig Marítim expulsarà nudistes i surfistes de Sant Sebastià

Octubre 24, 2008

El bulevard fins a l’Hotel Vela, que atraurà més visitants, incomoda els detractors del banyador
La falta d’onades per l’espigó de la nova platja farà que els esportistes es mudin a la Mar Bella

David Placer (El Periódico)

La platja de Sant Sebastià ha començat les obres que li faran desprendre’s de dos públics fidels: els nudistes, la majoria gais, i els surfistes i windsurfistes. L’inici fa tres setmanes de la construcció del nou tram del passeig Marítim entre la Barceloneta i l’Hotel Vela obre un compte enrere per a tots dos col.lectius, que compartiran a partir de l’estiu espai a la Mar Bella, una altra zona nudista on aquests se senten còmodes per la protecció davant possibles curiosos que els brinden els bancs de sorra existents.

El futur passeig, de 12 metres d’amplada, farà augmentarà el flux de turistes i banyistes entre el complex de l’Hotel Vela –i la seva zona comercial i d’oficines– i la platja de la Barceloneta, una nova realitat que no agrada als usuaris sense banyador. “Vinc aquí perquè tothom sap que aquesta és una platja nudista freqüentada per gais i ningú et mira malament ni et molesta. Si això s’omple de turistes, aniré a la Mar Bella, encara que em quedi més lluny”, explica Felipe Bugallo, un visitant freqüent de la sorra de Sant Sebastià.

L’obertura de la Barceloneta als terrenys del port també eliminarà els últims racons de la platja de Sant Sebastià utilitzada per alguns gais per a trobades sexuals ràpides. “Ja era hora. És una vergonya que els veïns hàgim d’aguantar aquesta mena d’espectacles en plena platja”, denuncia Àngels Simarro, presidenta de l’associació de veïns de la Barceloneta.

NOVA FESOMIA

Les obres del passeig Marítim, que es complementen amb l’ampliació de l’espigó al costat de l’Hotel Vela, canviaran completament la fesomia de la platja. El Ministeri de Medi Ambient té previst ordenar aviat l’ampliació del dic que permetrà la creació d’una singular platja en forma de L i que tindrà vistes al Port Olímpic. Aquesta obra impedirà practicar surf en l’únic racó de la Barceloneta on avui és possible, cosa que obligarà el col.lectiu a mudar-se també a la Mar Bella, on el ministeri ha promès instal.lar uns espigons que permetran que aquesta platja sigui l’única apta per muntar onades. En la resta es construiran dics submarins que impedeixin la pèrdua de sorra que es produeix amb els temporals i que també acabarà amb les onades.

“Serà un espai insuficient per a nosaltres. Estem impressionats amb la gran quantitat de nous surfistes que vénen cada any a les platges. Hi ha dies que som uns 300”, explica Ramon Silva, portaveu de l’Associació Catalana de Surf.

Les màquines ja han començat a remoure grans quantitats de sorra a la platja i a instal.lar les bases del nou passeig. Els obrers van explicar que la setmana que ve tindran acabats els dos murs que protegiran l’estructura dels embats del mar. Després s’instal.laran canonades d’aigua que proveïran les noves dutxes i es col.locarà la resta de mobiliari urbà. La constructora Ferrovial, encarregada de l’obra, ha deixat un pas provisional per a les embarcacions que entren i surten del Club Natació Barcelona.

La plaça del Mar, al final del passeig de Borbó, també està sent remodelada i estarà acabada, juntament amb el passeig Marítim, abans de l’estiu. Els responsables de l’obra van explicar que serà una plaça dura amb un nou mobiliari. A l’altre costat de la tanca que separa els terrenys municipals dels del port, els voltants de l’Hotel Vela ja tenen plantades totes les palmeres i les obres estan molt avançades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: