La Sagrera i Sant Martí rebutgen que l’estació es digui Europa

Octubre 23, 2008

Els veïns consideren que Hereu “ha ficat la pota” i hauria de rectificar
Coincideixen que l’alcalde tanca així la polèmica entre les dues zones pel nom

Rosa Mari Sanz (El Periódico)

La polèmica està servida. El desig pronunciat dimarts per l’alcalde Jordi Hereu durant una conferència al Col.legi d’Enginyers Industrials de Catalunya que vol que la futura estació de la Sagrera s’anomeni Europa ha despertat indignació i sorpresa entre col.lectius de veïns d’aquest barri i de Sant Martí. Els primers, perquè consideren de justícia que la infraestructura porti el seu nom, únicament, i els segons, perquè al.leguen que una de les dues portes d’accés es construirà a la ronda de Sant Martí, raó per la qual ja van presentar la seva proposta d’afegir el seu a l’estació, o sigui, Sagrera-Sant Martí, petició que va arribar al ple del districte i que va ser aprovada per unanimitat al febrer.

“El dia que el barri es digui Europa que anomenin així mateix l’estació”, va replicar ahir el president dels veïns de la Sagrera, Oleguer Méndez, enfadat. “Amb tot l’embolic que tenim aquí pel projecte de transformació de la zona sembla que ara es vulgui distreure l’atenció i treure el fum per un altre costat”, va afegir el líder veïnal, per a qui “hi ha coses que no s’han de reivindicar. Això és la Sagrera i punt”.

Segons el seu parer, la proposta d’Hereu pretén tancar una nova polèmica, que no és cap altra que la petició del districte de Sant Martí d’incorporar el seu nom a l’estació, on confluiran les línies de l’AVE, de Rodalies i de la L-9 i L-4 del metro, cosa que a la Sagrera rebutgen amb contundència. “És probable que amb el nom Europa l’alcalde hagi volgut resoldre un petit problema, però no ha sigut conscient que s’embolicarà més”, va assegurar.

CONTROVERTIDA RECLAMACIÓ
Opinió que comparteixen els veïns de Sant Martí, que també van coincidir ahir amb els de la Sagrera a considerar que Hereu “ha ficat la pota” i hauria de rectificar. Però només van sintonitzar en aquest punt. Perquè aquesta marxa enrere, per ells, hauria de ser per incorporar el seu nom a l’estació, i per tant es basen en el fet que encara que se situa estrictament en terrenys, malgrat que fronterers, del districte de Sant Andreu, on hi ha la Sagrera, una de les entrades estarà situada a la ronda de Sant Martí.

I és per aquest motiu que el febrer passat el ple del districte va aprovar per unanimitat una declaració institucional en què instava el gestor d’infraestructures del Ministeri de Foment, Adif, responsable de l’obra i futur titular de la instal.lació, que “denomini l’estació ubicada al parc de Sant Martí com a estació de Sagrera-Sant Martí”. Una petició oficial que el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramon Garcia Bragado, hauria de remetre a Adif. Cosa que, segons el president dels veïns de Sant Martí, Manuel Martínez, no ha tramitat.

“No és un capritx que es digui Sant Martí, encara que hi ha una obsessió manifesta per part d’altres veïns –en referència als de la Sagrera– que no s’incorpori el nostre nom”, va reivindicar ahir el portaveu. Una codenominació de què ahir va tornar a renegar el seu homòleg del barri veí. ¿Millor Sagrera-Sant Martí abans que Europa? “En absolut. Això és la Sagrera i punt”, va insistir Méndez.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: