Tancats per obres

Octubre 16, 2008

Les obres del TGV del carrer Mallorca obliguen algunes botigues a tancar
Alguns comerços no poden pagar ni el lloguer dels locals
Els comerciants critiquen que les tanques dificulten l’accés dels clients

Cristina Palomar (Avui)

Dos mesos després de l’inici de les obres de construcció del túnel del TGV als barris del Clot i Navas ha començat el degoteig de botigues que han abaixat les seves persianes a causa de les pèrdues econòmiques -en la majoria dels casos del 50%- que els ha provocat el tall al trànsit del carrer Mallorca. Alguns comerços han tancat temporalment a l’espera de temps millors tal com prometen des de l’Ajuntament, però altres ho han hagut de fer definitivament perquè no poden pagar ni el lloguer ni els sous dels seus empleats.

De moment, al tram entre Espronceda i Meridiana han tancat tres botigues: una carnisseria i dues empreses de reformes. També ho haurà de fer una botiga de videojocs que porta quinze anys al barri perquè deu dos mesos de lloguer i el propietari del local el vol desnonar. “Tinc la botiga tancada per les obres. Gairebé no hi passa ningú perquè amb tantes tanques, els pocs clients que s’arrisquen a venir es perden”, explica l’Òscar López. A parer seu, l’Ajuntament no ha tingut cap consideració cap al petit comerç. “Si el perjudicat fos El Corte Inglés, això no passaria”, es lamenta.

Precisament una de les principals crítiques dels comerciants afectats és la dificultat que tenen els veïns i clients per accedir a la zona afectada per les obres. En alguns trams, les tanques estan col•locades a un metre escàs de la paret, cosa que dificulta la mobilitat dels veïns. “Han posat la tanca davant mateix del portal i cada vegada que surto amb el cotxet del nen me’n recordo de l’alcalde”, explica l’Imma enfadada.

Tanmateix, les tanques no són l’única pega que han de suportar veïns i comerciants. Igual que ha passat en altres barris on es fan obres, el soroll continu durant tot el dia es fa insuportable i quan les botigues tanquen, el carrer es queda a les fosques. “Volem més seguretat”, explica la farmacèutica de Mallorca amb Trinxant.

Els comerciants segueixen reclamant ajuts i recorden que en aquesta zona costa molt que un negoci funcioni en condicions normals. Fins ara, des dels districtes de Sant Martí i de Sant Andreu es rebutgen les compensacions i se’ls recorda que després es farà una gran inversió. La possibilitat de no cobrar-los l’impost de recollida d’escombraries, com s’ha aplicat a Sants, no els convenç. “Això no ens compensa les pèrdues”, expliquen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: