Els veïns es pregunten per què s’han tallat arbres que es van plantar fa uns mesos. Parcs i Jardins assegura que eren morts i que n’hi posaran de nous

Octubre 16, 2008

La notícia del lector, Gemma Aguilera (Avui)

Després d’una curtíssima convivència amb els vianants que transiten pel carrer Calvet, al barri de Galvany de Sant Gervasi, un bon dia, una vintena d’arbres es van esfumar del paisatge. Havien arribat al carrer per donar-li una nova vida, fins aleshores marcada pels camions fent càrrega i descàrrega, els cotxes aturats en doble filera i una vorera carregada de senyals de trànsit i motos mal estacionades.

Anna Maria Farràs recorda que, després de la reforma integral de Calvet, finalitzada tot just fa deu mesos, “el carrer va quedar preciós, amb voreres extraordinàriament amples, fanals, bancs i arbres força crescuts”. Però va quedar sorpresa quan, al cap de dos mesos, “havien talat tots els arbres de la part dreta del carrer, des del capdamunt de tot, tocant al carrer J.S. Bach, fins a Tenor Viñas”. “Hi van quedar uns grans forats i, al mig, el tronc talat, mentre que els de la banda esquerra no els van tocar”, descriu aquesta veïna del barri.

Ella mateixa es va interessar per descobrir què havia passat, però no ha tingut èxit: “Em vaig adreçar al districte per internet fent una reclamació formal, però mai no he obtingut resposta”.
Els veïns saben que els arbres havien estat talats per les evidències visuals que han quedat, però volen saber-ne els motius, i sobretot, quan en plantaran de nous. Consideren que els forats que han quedat a les voreres deterioren la imatge de carrer, que “ha millorat molt” d’ençà de la reforma. L’Anna Maria lamenta que durant tots aquests mesos l’Ajuntament no hagi actuat, ja sigui per replantar els arbres o per arranjar “el nyap”. De fet, segons explica aquesta veïna, a l’estiu, als troncs que quedaven de la tala hi van florir uns rams amb fulles, “però també els han arrencat i continua aquest espectacle llastimós”.

L’Araceli, dependenta d’una botiga de roba del carrer Calvet, explica que les clientes habituals els pregunten sovint pels arbres talats en una de les dues voreres. “Les senyores grans que són del barri de tota la vida troben a faltar els arbres, perquè diuen que amb la reforma el carrer s’havia fet agradable per passejar-hi. I ara és veritat que fa molt lleig, però suposo que ho arreglaran”, comenta l’Araceli.

Estaven morts
L’Institut Municipal de Parcs i Jardins ha assegurat a l’AVUI que la desaparició d’alguns arbres del carrer Calvet s’explica per la mort d’alguns exemplars. “Van fallar vint-i-tres arbres en la plantació que es va fer en aquest carrer coincidint amb la seva remodelació. Aquests exemplars estaven morts i van haver de ser talats poc després d’haver-se plantat”.

Parcs i Jardins té previst plantar nous arbres sans a la zona durant la nova campanya de plantació, que ha començat aquest mes d’octubre i finalitzarà al novembre. Si bé no poden concretar una data, fonts d’aquest institut de jardineria municipal asseguren als veïns que es durà a terme abans del 15 de novembre.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la carta d’Anna Maria Farràs, veïna del carrer Calvet.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: