Crítiques veïnals a la reforma d’un carrer del Poble-sec perquè es perdrà aparcament

Octubre 16, 2008

F. Espiga (El Punt)

El projecte per convertir el tram del carrer Margarit entre Julià i el passeig de l’Exposició, al tram nord del Poble-sec, en un espai per a vianants ha despertat un rebuig concloent entre els veïns de la Satalia, els més directament afectats. Una posició que justifiquen amb diversos arguments, com ara que l’obra està mal plantejada tècnicament o que aquesta via ja va ser remodelada tot just fa dos anys. Ara bé, un dels aspectes que susciten més controvèrsia és l’eliminació d’una trentena de places d’aparcament de superfície, una mesura que segons el seu parer aguditzarà els greus problemes d’estacionament que actualment té el Poble-sec.

Les obres, finançades per la llei de barris, tenen un pressupost de 526.389 euros i han començat aquesta setmana. Està previst que acabin al març del 2009, període durant el qual s’anivellarà el paviment per afavorir el pas de vianants, es millorarà el clavegueram i es col•locaran nous elements de mobiliari urbà, il•luminació i arbrat. Anna Menéndez, de l’Associació de Veïns de la Satalia, considera però que el projecte parteix d’un greu error conceptual. «Es vol fer una remodelació com si el carrer fos una gran rambla, plantant-hi palmeres o reduint dràsticament el volum de la calçada, quan sembla que ningú tingui en compte que només té 9 metres d’amplada», assegura. Afegeix que aquest plantejament provocarà que el carril per a la circulació de vehicles només disposi de 4 metres d’amplada, circumstància que dificultarà la mobilitat en una via molt estratègica de la zona. Pel que fa a l’aparcament, recorda que la política d’eixamplament de voreres aplicada al Poble-sec gràcies a la llei de barris ha restat moltes places per deixar el cotxe, sense que s’hagin plantejat alternatives. Una crítica que, de fet, és molt compartida, ni que sigui sota voce pel teixit associatiu del barri. Finalment remarca el fet que aquest mateix tram de carrer ja es va millorar fa pocs mesos. «No ens podem permetre gastar els diners per duplicat en una mateixa obra quan el Poble-sec té moltes necessitats, sobretot de caràcter social, que han de ser cobertes», conclou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: