Queixes de vianants per obstacles en una vorera. El districte assegura que es compleix la norma

Octubre 13, 2008

La notícia del lector, Laia Curcio (Avui)

Els ciutadans que passen pel carrer Sardenya, sobretot si van despistats tenen molts números per ensopegar o xocar contra una de les papereres situades a l’altura del passatge Simó, entre els carrers Rosselló i Provença. N’hi ha dues ubicades quasi al mig del pas. Així ho ha denunciat a l’AVUI Rafael Oriol, veí del barri que passa sovint per aquest carrer. Està convençut que la decisió d’instal•lar les papereres en aquest punt ha de ser un “lapsus”, però per l’Ajuntament no és ben bé així.

Fonts del districte de l’Eixample asseguren que tant una paperera com l’altra compleixen la normativa perquè estan a més de 90 centímetres de l’edifici. Els tècnics en mobilitat que han anat a revisar la zona reconeixen que estan una mica al mig. Tot i així el districte assegura que “quan es posa una paperera, s’acostuma a aprofitar per marcar la presència d’un gual o un canvi en la vorera”.

La normativa no obliga a col•locar papereres al costat de tots els guals per travessar carrers, però es procura aprofitar aquests desnivells a la vorera per instal•lar elements de mobiliari urbà com fanals, semàfors o papereres.

D’altra banda s’intenta també evitar col•locar les papereres al costat dels edificis. D’aquesta manera es facilita la mobilitat de les persones invidents o de les que caminen amb bastó.

L’Ajuntament de Barcelona assegura que a la ciutat hi ha una paperera cada 50 metres. Algunes de les prop de trenta mil papereres es buiden 3 cops cada dia.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la carta de Rafael Oriol, veí del barri de l’Eixample.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: