Un acord provisional manté en mans privades la cavalcada de les Corts i Sants

Octubre 7, 2008

Enguany la tornarà a organitzar Vallespir, però l’any vinent podria passar a mans dels districtes

Vicenç Planella (El Punt)

La pugna que mantenen des de fa mesos l’associació de comerciants i veïns del carrer del Vallespir amb els districte de les Corts i de Sants-Montjuïc per l’organització de la segona cavalcada de Reis més important de Barcelona s’ha decantat, provisionalment, a favor de l’entitat veïnal, després que aquesta va garantir ahir per escrit la viabilitat econòmica de la rua, sense rebre subvencions de l’Ajuntament. Els districtes, però, no han renunciat als seus plans de tutelar, d’obrir a d’altres associacions i d’ampliar el recorregut de la cavalcada, ni que sigui assumint-ne el cost. El consistori ha citat els comerciants per tornar a negociar al febrer.

Les carrosses que l’Ajuntament tenia aparaulades amb una empresa valenciana per substituir les de l’associació de comerciants i veïns del Vallespir hauran d’esperar almenys fins a la rua del 2010 per passejar, el 5 de gener, els Reis Mags d’Orient pels carrers dels districtes de les Corts i de Sants-Montjuïc. L’entitat que des de fa 36 anys organitza la segona cavalcada més important de Barcelona va complir ahir els dos requisits bàsics que amb data 1 d’octubre li van fixar els dos consells municipals per concedir-li els pertinents permisos. Ha tornat a sol•licitar per escrit la celebració de l’esdeveniment i, més enllà d’aquest tràmit, ha garantit la seva solvència econòmica per cobrir els més de 30.000 euros que costa la tradicional exhibició dels Reis Mags, aquest cop sense la subvenció de 6.600 euros que rebia dels districtes. «L’associació garanteix l’activitat de la cavalcada», va assegurar ahir el seu responsable, Xavier Jordan.

La polèmica, però, no acaba aquí. La junta de l’associació del carrer del Vallespir va rebutjar en una reunió celebrada dijous les altres «recomanacions» que li ha fet el consell municipal de les Corts. En primer lloc, que deixin de cobrar 50 euros als nens que volen participar com a patges en la cavalcada. Jordan va explicar que l’actual equip organitzador no pot renunciar a aquesta font d’ingressos, tenint en compte que disposen d’uns 130 patges i que hi ha nens en llista d’espera: «Si no volen que cobrem, que el districte ens faci una contraoferta.» En segon lloc, tampoc volen assumir que el consistori digui quines altres entitats s’han d’afegir al grup organitzador, argumentant que les seves portes «estan obertes» però que han de ser els interessats els que s’adrecin a l’associació del Vallespir. I en tercer lloc, Jordan, en nom de la junta, va deslegitimar el sentit del comitè tècnic que els dos districtes van constituir el juliol passat –amb una posició minoritària dels comerciants– amb el propòsit de «coordinar els aspectes operatius del dia de l’activitat», segons recull la carta que se’ls va adreçar l’1 d’octubre. En aquesta comunicació, el consell municipal de les Corts adverteix a l’entitat del carrer del Vallespir que no podrà garantir fins a la cavalcada del 2010 que continuï disposant de la cessió d’un magatzem municipal al carrer dels Comtes de Bell-lloc on es guarden durant tot l’any les carrosses, plataformes i altres infraestructures de la rua. Per tant, avança el consistori, «caldrà plantejar el canvi de model d’organització d’acord amb l’establert en el document d’intencions en el si d’una reunió del comitè tècnic a convocar immediatament després de finalitzada l’activitat, és a dir, al mes de febrer del 2009». Jordan va admetre que els actuals organitzadors no tindran més remei que negociar solucions amb els districtes perquè no poden superar l’escull de trobar i de pagar un local per emmagatzemar el seu material. Des del consell de les Corts ahir no es va voler comentar la resposta de la junta de l’associació de comerciants i veïns del Vallespir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: