La pressió dels veïns recupera un equipament

Octubre 7, 2008

461 afectats per l’aluminosi a la Trinitat Nova ja tenen pis nou
CiU reclama un poliesportiu més gran per al barri de Canyelles

(El Periódico)

Una de les principals reivindicacions dels veïns de la Trinitat Nova, una vegada es va firmar el conveni de substitució dels pisos afectats, ha estat la de completar el projecte amb la construcció d’equipaments, un altre dels dèficits històrics del barri.

Malgrat això, un dels més importants, destinat a usos culturals encara per concretar, va desaparèixer per art de màgia en el transcurs de la tramitació urbanística del pla. El solar forma part d’un triangle de terreny delimitat pels carrers de Palamós, s’Agaró i Garbí, i se li va concedir un sostre edificable de 2.500 metres quadrats. Així apareixia en la modificació del Pla General Metropolità (PGM) aprovada definitivament el 2000.

Una nova modificació puntual el 2002, però, va canviar la qualificació del sòl, que va passar a destinar-se a vivendes socials. La permuta va passar desapercebuda, fins i tot, entre els membres de l’associació veïnal del barri, però va ser detectada a nivell personal per un dels habitants de la zona, que, a base d’insistir ha aconseguit que el districte s’hagi compromès a recuperar la planificació original.

Així ho va confirmar ahir a aquest diari el president de l’associació, Diosdado Rebollo, que va insistir en la necessitat d’impulsar la resta d’equipaments previstos. Entre aquests destaca el nou casal del barri, l’ampliació de l’Ateneu Popular de Nou Barris i un centre mediambiental en la reformada Casa de les Aigües.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: